Ljudima treba pomoć da kažu "ne" zlostavljaču 1Foto: IMDB

Film „Jedini izlaz“ je važan zbog shvatanja da u našem okruženju žive ljudi, nije bitno da li su žene ili muškarci, koliko godina imaju, kojima nekad treba pomoć, podrška i vetar u leđa kako bi rekli „ne“ zlostaljačima koji nas okružuju.

Ne sudite nikad i ne budite tek tako grubi prema nekome, jer nikada ne znate šta taj neko pored vas u tom trenutku doživljava – kazala je Anđelka Prpić, glavna glumica ostvarenja „Jedini izlaz“, posle projekcije filma za novinare, na današnjoj konferenciji u Bioskopu Roda Cineplex.

Prpić je ukazala da je u pitanju ženska angažovana uloga i da treba reagovati ukoliko se samo nasluti, a kamoli vidi nečija teška situacija.

U pitanju je psihološki triler sa elementima socijalne drame, žanr koji je reditelju Darku Nikoliću, kako kaže, afinitet.

Prema njegovim rečima, u filmu glume ljudi koje je on od početka želeo da vidi, a za dve glumice, Anđelku Prpić i Danicu Maksimović, nije postojala alternativa.

Na snimanju su uživali, iako je prema njegovim rečima, bilo i suza i bola, ali su se pre svega zabavili, što je reditelju bila želja.

– Kod nas je zaista retko da se dobijaju glavne ženske uloge u filmovima, sve su muškarci, mi se tako negde provučemo kroz neku scenu. Ovo je velika sreća za Anđelku, da je Darko odabrao baš nju i dao joj takav prostor, zahtevnu i dramsku ulogu – primetila je glumica Danica Maksimović i dodala da su na snimanju glumice jedna drugu podržavale.

Ona je konstatovala da je u pitanju vrlo ozbiljan film. Maksimović je takođe primetila da niko osim reditelja koji se interesuju, dolaze u pozorišta, prate rad, ne zna šta čuči u svakom glumcu. Da se u filmovima i serijama stalno vrte jedni te isti, a da je ovo ostvarenje nešto sasvim drugo.

– Bilo je svega, suza, neuspelih i uspelih pokušaja gde sam dobijala aplauz od cele ekipe. Nekada ne znate šta će da izađe iz vas kad ste u koncentraciji i temi. Glumac koji je posvećen mora imati poređane glumačke radnje. Teško je izvrnuti utrobu i pokidati se na sitne komade, a to zapravo glumcu pričinjava i veliku muku i zadovoljstvo kada u tome uspe – primetila je ona.

Anđelka Prpić je skrenula pažnju i na lokacije snimanja, za koje je kazala da su bile genijalne, ali i dodala da ju je atmosfera tokom snimanja vezala za kolege.

Ostale uloge u filmu tumače: Milan Čučilović, Nikola Ristanovski, Janko Popović Volarić, Milena Predić, Toni Mihajlovski, Sonja Kolačarić, Ljubomir Bandović, Jovo Maksić, Boris Komnenić, Andrija Bošković, Klara Hrvanović i drugi.

Svečana premijera filma zakazana je za 10. februar, u Cineplex Ušće bioskopu, a tom prilikom će i ekipa filma da se pokloni publici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari