LP DUO predstavlja izložbu „Beyond Quantum Music” u Centru za kulturnu dekontaminaciju 1Foto: Andrej Gođevac

Posle veoma posećenog koncerta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, koji je predstavljao pravi audio-vizuelni doživljaj za sve prisutne, LP Duo poziva na izložbu kojom zatvara turneju Beyond Quantum Music, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, 10. i 11. oktobra 2022. godine.

Serija multimedijalnih koncerata Beyond Quantum Music, koje je LP Duo prethodna dva meseca izvodio na inovativnim instrumentima – Duality hibridnim klavirima i predstavio na festivalima Ars Electronica (Linc), Kaleidoskop kulture (Novi Sad), MedILS institutu (Split) i Jugoslovenskom dramskom pozorištu (Beograd), predstavlja produžetak pionirskog evropskog projekta Quantum Music, započetog 2015. godine sa idejom istraživanja zvuka i muzike kvantnog sveta kroz dijalog i eksperimente muzičara, kvantnih fizičara i elektroinženjera.

Značajan doprinos ovim koncertima dali su video radovi beogradskog vizuelnog umetnika, Izvanrednog Boba.

Projekat je svojevrsni dijalog umetnosti i nauke, posvećen je istraživanju nevidljivog sveta — kvantne fizike i kvantne muzike. Na otvoreni poziv za izlaganje, pristiglo je više od 120 radova iz celog sveta. Za finalnu beogradsku izložbu, LP Duo su selektovali radove sledećih umetnika:

  • Joe Beedles (Velika Britanija)
  • Andreja Andrić (Srbija/Danska)
  • Timo Hoogland (Holandija)
  • Jiří Suchánek (Češka)
  • Tadej Droljc (Slovenija)

Pored navedenih autora, deo izložbe je i rad/instalacija dr Dragana Novkovića, elektoinženjera i akustičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari