Majdanpek: Donjomilanovčanin Vladislav Rupić svoj novi roman predstaviće svojim sugrađanima 1Foto: J. B. K.

U Biblioteci Savremena književnost beogradska Alma objavila je roman “Odbor” mladog književnika iz Donjeg Milanovca, Vladislava Rupića. Rupić će svoju knjigu predstaviti u donjomilanovačkom Centru za kulturu i obrazovanje u subotu, 26. novembra.

Vladislav Rupić nije nepoznat poznavaocima savremene srpske književnosti, budući da je ovaj mladi književnik iz Donjeg Milanovca do sada objavio nekoliko romana, zbirki pesama i priča.

Romane “Rika lavova” i “Odbor”, kao i zbirku priča “Negde između” objavio je kod beogradske “Alme”, a prethodile su zbirke pesama “Zaveštanje” i “A sedmoga dana”, zbirka priča “Priča ni o kome” i roman novela “Planina dvoglavih skakavaca”.

Objavljivao je kraže priče i pesme u raznim časopisima, a svoj najnoviji roman predstaviće svojim sugrađanima u Centru za kulturu i obrazovanje u Donjem Milanovcu.

Ova ustanova kulture je zajedno sa udruženjem građana “Moj Donji Milanovac” organizator promocije Rupićevog “Odbora” u subotu, 26. novembra.

O knjizi će govoriti Stevan Jovanović, profesor srpskog jezika i književnosti i autor, a odlomke će kazivati glumac zaječarskog pozorišta, Branislav Mijatović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari