Majkl Džekson dobija svoj biografski film 1Majkl Džekson , foto: P.D.Enhanced / Alamy / Alamy / Profimedia

Pokojni pop pevač Majkl Džekson biće u fokusu novog biografskog filma o jednoj muzičkoj zvezdi. Film pod nazivom „Majkl“ u produkciji studija Lajonsgejt, režiraće Antoan Fukva, prenosi Holivud Riporter.

Grejem King, koji je već radio na biografskim filmovima („Bohemian Rhapsody“), producira zajedno sa Džonom Brankom i Džonom Meklejnom, koji kontrolišu korišćenje lika i dela Majkla Džeksona. Džon Logan je scenarista.

Majkl Džekson kao inspiracija

„Prvi filmovi u mojoj karijeri bili su muzički spotovi i još uvek osećam da je kombinovanje filma i muzike veliki deo moje kreativnosti“, rekao je Fukva u izjavi.

„Za mene ne postoji muzički izvođač sa snagom, harizmom i čistim muzičkim genijem Majkla Džeksona. Gledanjem njegovih spotova poželeo sam da ih i sam pravim. Njegova muzika i te sekvence su deo mog artističkog DNK, a priliku da ispričam njegovu priču na ekranu uz njegovu muziku nisam mogao da odbijem”, dodao je reditelj filma „Training Day“.

Majkl Džekson je bio poznat kao „kralj popa“

Majkl Džekson, koji je osvojio 13 Gremija i uzdigao se od dečje slave u grupi „Jackson 5“ do statusa najveće pop zvezde na svetu, umro je 2009. u pedesetoj godini.

Prema navodima iz studija Lajonsgejt, film će se pozabaviti svim aspektima Džeksonovog života, iako je nejasno kako će se film pozabaviti brojnim kontroverzama u vezi sa pokojnom muzičkom ikonom, s obzirom na to da je film snimljen u saradnji s osobama koje su negirale da postoji osnov da je zlostavljao decu.

Biografski filmovi o muzičkim zvezdama

Muzički biografski filmovi pokazali su se unosnim poslednjih godina, jer je „Bohemian Rhapsody“ o Frediju Merkjuriju i grupi Kvin pre pandemije zaradio čak 910 miliona dolara od prodaje bioskopskih ulaznica, a „Elvis“ Baza Lurmana uspeo je da namami stariju publiku da se vrati u bioskope i prošle godine zaradi 287,3 miliona dolara širom sveta. S druge strane, film „Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody“, koji je izašao krajem decembra, ima prihod od tek 49,4 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari