Međunarodni bluz i rok festival „In Wires“ u Užicu od 24. do 26. oktobra 1Foto: Promo

Osamnaesti Međunarodni bluz i rok festival „In Wires“, održaće se u Gradskom kulturnom centru Užice od 24. do 26. oktobra.

Festival će početi u četvrtak u 19 časova, otvaranjem izložbe i održavanjem tribine o Vudstok festivalu na kojoj će govoriti Živko Ivković, novinar koji prati rok scenu. Sat kasnije, najavljena je projekcija filma „Vudstok“, nagrađenog Oskarom za najbolji dokumentarni film 1970. godine, a povodom 50 godina od održavanja tog legendarnog festivala.

U petak, od 20 časova, nastupiće: Bernard Allison (Čikago, SAD), Cotton Pickers (Mladenovac), The Highlanders (Užice) i Puls herca (Užice).

Sutradan, takođe od 20 časova, program se nastavlja koncertima bendova: Wacky Blues Professors (Ljubljana, Slovenija), Di Luna Blues Band (Beograd), Rumble (Kragujevac) i Fade Out (Arilje).

Festival, jedini te vrste u regionu, organizuje užičko udruženje „Glas iskustva“, uz podršku Ambasade SAD u Beogradu, Gradskog kulturnog centra Užice i Grada Užica.

Ulaznica za oba koncertna dana košta 500, a za jedan dan 300 dinara i mogu da se kupe na blagajni GKC Užice i u Mojo klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari