Milan Caci MihailovićFoto: Antonio Ahel/ATAImages

Melita je bila božanstvana glumica, posvećana svom poslu i ljubavlju prema deci do kraja, nedostajeće, kazao je glumac i prijatelj Milan Caci Mihailović za Nova.rs na tužnu vest da je preminula Melita Bihali.

Bihali je provela preko 40 godina u Pozorištu „Duško Radović“, gde je u komadu za večernju scenu „Misterija Beograd“ delila scenu i sa Mihailovićem.

– Imao sam sreće da je tada „Radović“ otvarao scenu za odrasle i zvali su me da budem u komadu „Misterija Beograd“. Tada sam igrao rame uz rame sa Melitom. Pamtiću to divno vreme – kaže glumac dodajući:

– Melita je glumica koja je obeležila to pozorište i svojim briljantnim ulogama obeležila detinjstvo moje dece i dece naših kolega koje smo dovodili da gledaju njene bravure. Obožavala je decu. Tako smo se i sprijateljili i mnogo se zavoleli. Bila je divna prijateljica, uvek toplog i brižnog osmeha. Pamtićemo je po brojnim ulogama kako u teatru, tako i na filmu. Posebno u „Maratoncima“ Duška Kovačevića koji ove godine proslavljaju 50 godina od premijere – kazao je Caci Mihailović za portal Nova.rs.

Melita Bihali, filmska i pozorišna glumica preminula je u 89. godini u Beogradu.

Prvi put se na malim ekranima pojavila u filmu „Gastronauti“ davne 1970. godine, a od tada je igrala u brojnim domaćim serijama i filmovima, od kojih su pored pomenutog „Maratonci trče počasni krug“ i „Bubašinter“ (1971), „Kraljevski voz“ (1981) ili „Hajde da se volimo“ (1987), serije „Otpisani“, „Priče iz majtorske radionice“, kao i najnoviji film „Petak 13.“ iz 2018. godine u kojem glumi vlasnicu kafane, kao i „Nije sve kao što izgleda“ iz 2019. godine u kojem tumači ulogu Jadranke.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari