Minhen postaje grad fotografije 1

Nedavno je organizovana druga izložba fotografija u Minhenu, nakon prošlogodišnjeg uspeha prvog izdanja ove manifestacije, pod nazivom „photoMUNCHEN“.

Ona je postala najveća u Bavarskoj, a radove izlažu i zvezde fotografskog medija kao što su: Elizaveta Porodina, Adam Smailovic, Matthias Ziegler, Dylan Don i Markus Pritzi.

Jedan od kriterijuma ovog reprezentativnog pregleda je da su fotografije nastale u Minhenu i to u poslednjih 12 meseci da bi se uvek prikazivao duh vremena, kako veli organizator i producent Mihael Pernet. Kurator ove izložbe je poznati impresario i kreativni direktor Reto Bruner, Švajcarac koji živi gotovo dve decenije u Minhenu. On je nekadašnji Art Director „Vogue“(a) i u internacionalnim okvirima viđeni umetnički direktor.

Kao dopuna ovoj izložbi sa 110 fotografija tu su i četiri specijalne male izložbe. U odseku naslovljenom „Pogled drugoga“ je 12 beskućnika fotografisalo scene svog svakodnevlja u okviru jedne nedelje. Renomirani profesor arhitekture Alfredo Brilemburg je izložio privatne fotografije nastale za vreme podizanja njegovih građevinskih projekata u četvrtima siromašnih pri metropolama ovog sveta. Dugogodišnji gradonačelnik Minhena Kristijan Ude je izložio svoje fotografije čija je tema humor. Četvrti odsek čine fotografije švajcarskog fotografa Kurta Kavizijela u čijem je centru tema demencija i nadzor.

Ova trodnevna izložba, koja se održava drugi put u Minhenu, prerasta u etabliranu instituciju fotografije u celokupnoj lepezi njenih žanrova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari