Ministarstvo: Nema sukoba interesa 1Foto: FoNet Nenad Đorđević

U imenovanju upravnice Zadužbine Ilije M. Kolarca Jasne Dimitrijević za predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu nema sukoba interesa, rečeno je Danasu u Ministarstvu kulture i informisanja Vlade Srbije.

„Jasna Dimitrijević je upravitelj Zadužbine Ilije M. Kolarca. Osnivač Zadužbine je Ilija M. Kolarac, testamentom od 25. februara 1877. godine. Imajući u vidu navedeno, upravitelj ove Zadužbine ne ulazi u pojam javne funkcije u smislu člana 2. stav 1. Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije – Jasna Dimitrijević po ovom osnovu nije u sukobu interesa nakon imenovanja za predsednika UO Narodnog pozorišta u Beogradu“, objašnjavaju u Ministarstvu.

Vlada Srbije imenovala je juče novog predsednika i članove Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beograd. Za predsednika UO postavila je pozorišnog producenta, upravnicu Zadužbine Ilije M. Kolarca Jasnu Dimitrijević, dok su za članovi UO imenovani: redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i operski pevač Nikola Mijailović, primabalerina Ašhen Ataljanc, docent Pravnog fakulteta u Beogradu Filip Bojić, distributer za kinematografiju i menadžer u kulturi sa iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi Marko Čkonjević, solista Baleta beogradskog NP Dejan Kolarov i diplomirana pravnica Jasna Nuhović.

Zbog protesta Direkcije Drame NP nastale zbog smene njenog vd direktora Željka Hubača, upravnik nacionalnog teatra Dejan Savić je na lični zahtev smenjen 20. novembra posle jednomesečne krize, a nekoliko dana presednik prošlog saziva UO NP Aleksandar Gatalica podneo je ostavku. Vlada Srbije je za v. d. upravnika NP 20. novembra imenovala je Ivanu Vujić. Novi direktor Drame još nije imenovan. Jug Radivojević, kog je postavio Dejan Savić posle Hubačeve smene, nije prihvatio tu dužnost. Sve ovo događa se u godini u kojoj NP obeležava vek i po rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari