Mistična drama o ljubavi i strasti "Priča moje žene", sa Leom Sejdu u glavnoj ulozi, u našim bioskopima od 25. avgusta 1Foto promo/ MegaCom Film

Na prošlogodišnjem Kanu, gde je doživeo svetsku premijeru, film koji se bazira na istoimenom romanu Milana Fusta iz 1942, velikoj mađarskoj filmskoj autorki Ildiko Enjedi doneo je još jednu nominaciju za Zlatnu palmu za najbolju režiju, a u skoro 170 minuta, koliko traje, „Priča moje žene“ nam otkriva neverovatne istine o nama samima i našim […]

Na prošlogodišnjem Kanu, gde je doživeo svetsku premijeru, film koji se bazira na istoimenom romanu Milana Fusta iz 1942, velikoj mađarskoj filmskoj autorki Ildiko Enjedi doneo je još jednu nominaciju za Zlatnu palmu za najbolju režiju, a u skoro 170 minuta, koliko traje, „Priča moje žene“ nam otkriva neverovatne istine o nama samima i našim najdubljim porivima, i šta smo sve spremni da uradimo da bismo bili srećni…

 

Od dobitnice berlinskog Zlatnog medveda i drugih brojnih prestižnih nagrada, slavne mađarske rediteljke Ildiko Enjedi, u naše bioskope u četvrtak, 25. avgusta, stiže novi film „Priča moje žene“, prvi koji je snimila na engelskom jeziku.

Za ovu uzbudljivu, mističnu i psihološku dramu o ljubavi i strasti Enjedi je napisala i scenario, koji se bazira na istoimenom romanu Milana Fusta koji je u Mađarskoj prvi put objavljen 1942, a na engleski je preveden tek krajem osamdesetih godina, kada je smatran književnom senzacijom.

Radnja filma smeštena je u dvadesete godine prošlog veka, a počinje kada se pomorski kapetan Jakob Stor opkladi sa prijateljem da će oženiti prvu ženu koja bude zakoračila u restoran u kom sede, nesvestan da će ta žena biti njegova najveća pobeda, ali i najjača slabost…

U skoro 170 minuta koliko traje, Ildiko Enjedi nam otkriva neverovatne istine o nama samima i našim najdubljim porivima, i šta smo sve spremni da uradimo da bismo bili srećni…

„Priča moje žene“ na prošlogodišnjem Kanu, gde je doživela svetsku premijeru, velikoj mađarskoj filmskoj autorki donela je još jednu nominaciju za Zlatnu palmu za najbolju režiju.

Glavnu junakinju Lizi igra slavna Lea Sejdu, francuska zvezda najpoznatija po ulozi lezbijke u filmu „Plavo je najtoplija boja“ tunižanskog reditelja Abdelatifa Kešiša, za koju je 2013. osvojila Zlatnu palmu za najbolju glumicu.

Najveću popularost donela joj je uloge devojke Džejmsa Bonda u dva poslednja filma o tajnom agentu 007, „Spektra“ i „Nije vreme za umiranje“.

 

Pored Lee Sejdu (na prošlogodišnjem Kanu predstavila se sa još tri uloge, u hit filmovima France, The French Dispatch, i „Prevara“), sjajne likove u „Priči moje žene“ ostvarili su i holandski glumac Gis Naber (igra pomorskog kapetana, njenog supruga i bivšeg ljubavnika), i Luj Garel.

„Ovaj film je pravo emotivno putovanje, morali smo duboko po sebi da kopamo kako bismo našli prave emocije i reakcije. Neke stvari bismo Lea, Gis i ja zajedno radili, dok smo neke morali samostalno da pronađemo, jer nam je cilj bio da gledaoci mogu da zauzmu i Lizinu i Jakobovu stranu, a to je zaista teško“, izjavila je Ildiko Enjedi.

 

„Priča moje žene“ kod nas je premijerno prikazana na ovogodišnjem, 50. Festu, a pre nekoliko večeri i na 5. Dunav Film Festivalu u Smederevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari