Mjuzikl Lajbaha prvi put u Novom Sadu  1Foto: Ciril Jazbec

Počela je prodaja ulaznica za mjuzikl „Wir sind das Volk“ („Mi smo narod“) u izvođenju ljubljanskog benda Lajbah koji će biti održan 2. jula u Novom Sadu, kao jedan od najvećih projekata u okviru programskog luka „Tvrđava mira” Evropske prestonice kulture. Mjuzikl inspirisan provokativnim postmodernističkim dramaturškim delima Hajnera Milera održaće se u Domu Vojske na Beogradskom keju, sa početkom u 22 časa.

U okviru programskog luka „Tvrđava mira”, koji počinje od druge polovine juna, Novi Sad – Evropska prestonica kulture promoviše kulturu mira i dijaloga kao glavne i aktuelne poruke, ali i kritičko promišljanje o strašnim uzrocima i posledicama rata.

Mjuzikl Lajbaha će na umetnički i nesvakidašnji način ukazati na neke od tih uzroka, ali i pokušati da da relevantne odgovore. Ovaj projekat premijerno je izveden u „HAU Teatru” u Berlinu, gde je i sam Hajner Miler svojevremeno radio u čuvenom „Berliner ansamblu”, pozorištu koje je osnovao Bertold Breht.

Nasledivši brehtovsku revolucionarnu inspiraciju, Miler je tematizovao probleme nacionalizma i razvoja socijalističkog društva, zbog čega se često susretao sa cenzurom. Ova muzičko-scenska izvedba biće stapanje Milerovog scenskog izraza sa provokativnom muzikom Lajbaha, dok se na planu sadržaja radi o spoju antinacionalističkih i antirepresivnih ideja.

Mjuzikl Lajbaha prvi put u Novom Sadu  2

Programski luk „Tvrđava mira”, jedan je od osam programskih lukova Evropske prestonice kulture u ovoj godini, koji kritički promišlja o uzrocima i posledicama ratnih sukoba i promoviše kulturu mira i pomirenja.

Sve informacije o aktuelnim programima Evropske prestonice kulture i programsku knjigu možete pronaći na sajtu Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Prodaja ulaznica

Ulaznice za mjuzikl dostupne su na celokupnoj prodajnoj mreži Gigs Tix-a, kao i na njihovom sajtu. Cena karte je 1500 dinara, a paket 3+1 (jedna besplatna ulaznica na tri kupljene) važiće za kupovinu karata u Gigs Tix-u u Pariskom magazinu u Novom Sadu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.