Muzički kaleidoskop u Madlenianumu 1Foto: Miroslav Dragojević

Na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum u nedelju svoj prvi solistički koncert održaće sopran Branislava Podrumac, dugogodišnji solista ove umetničke kuće.

Program pod nazivom „Muzički kaleidoskop“, kojim će mlada pevačica „prošetati“ kroz različite muzičke žanrove – od opere do tanga, zajedno sa njom izvešće: Zemunski kamerni i orkestar Hor Obilić – AKUD Branko Krsmanović sa dirigentom Đorđem Stankovićem i njeni gosti: sopran Dušica Bjelić, bariton Vladimir Andrić, tango ansambl Liberkvatro i kompozitor Kornelije Bata Kovač.

– Iako Madlenianum nema stalni umetnički ansambl, nekako se osećam kao da je to moja matična kuća. Ni ovaj koncert ne bi bio moguć bez Madlenianuma, od kog su potekli ideja, podstrek, nesebična pomoć i podrška za nastup u nedelju. Iza solističkog koncerta stoji zapravo armija ljudi, kako na sceni tako i iza nje, pa i u publici – njihova posvećenost i podrška je neprocenjiva. Tako sam i birala goste na koncertu, među kolegama i saradnicima sa kojima se najbolje razumem, dopunjujem i najlagodnije osećam na sceni. Sam naziv koncerta „Muzički kaleidoskop“ upućuje na veliko šarenilo žanrova i stilova u kojima sam se oprobala u dosadašnjoj karijeri, ali i onih kojima tek težim, tako da će se na repertoaru naći operske arije, songovi iz mjuzikala, tango, ruske romanse, gospel, pop i džez standardi – kaže za Danas Branislava Podrumac.

Početkom februara pevala je na Kolarcu, na koncertu pod nazivom „Tango kroz vreme“ za koji kaže da je „na neki način bio vrhunac izuzetno uspešne godine za tango ansambl Liberkvatro, sa kojim je proputovala veliki deo Srbije, a prošlog leta imala i zapažen nastup na plesnom festivalu u Šibeniku“. Na pitanje šta posle prvog solističkog koncerta, Branislava Podrumac odgovara da „definitivno dolazi vreme da se više posveti operskim ulogama“.

– Nekako imam osećaj da su se sada stekli svi uslovi – da sam stekla neophodno iskustvo i sigurnost na sceni, da sami psihički, fizički i mentalno dorasla svom glasu koji kao da je nekako mnogo ranije sazreo nego što sam ja bila spremna i tehnički potkovana. Sada se osećam spremnom da načinim sledeći veliki korak – na opersku scenu. Takođe, već duže vremena razmišljam i o jednoj novoj vrsti programa i nastupa pred publikom koji bi ponovo za korak pomerio granice svega što sam do sada radila – planovi su Branislave Podrumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari