Na fantastičnom mestu pod zvezdama večeras "Moj kralj", a do 31. avgusta još 48 filmskih hitova 1foto promo/Jugoslovenska kinoteka

Pred publikom je program od klasika do savremene svetske produkcije, nagrađivana ostvarenja „Ljubav i moda“, „Sladak život“, „Tri boje plavo“, „Lepota poroka“, „Divlje priče“, „Rasprskavanje“, „Lepotica i zver“, „Davitelj protiv davitelja“, „Hladni rat“, „Kerol“, „Đulijeta i duhovi“, „Majstori, majstori“, „Parazit“, „Anet“, „Maratonci trče počasni krug“…, najavila Ksenija Zelenović u ime Jugoslovenske kinoteke

Remek delom „Velika lepota“ italijanskog oskarovca Paola Sorentinija na krovnoj terasi Doma Vojske Srbije sinoć je svečano otvoren Letnji bioskop A1 Kinoteka, a program se nastavlja večeras u 21 sat, projekcijom francuskog ostvarenja „Moj kralj“ rediteljke Maiven le Besko, sa Vensanom Kaselom i Emanuel Berko u glavnim ulogama.

Kako je u ime Jugoslovenske kinoteke istakla Ksenija Zelenović, koja vodi projekat A1 Kinoteka, letnja filmska avantura na fantastičnom mestu pod zvezdama trajaće do 31. avgusta.

Na repertoaru će biti raznovrstan program, ukupno 48 ostvarenja – od klasika do savremene svetske produkcije, kao i deset filmova koje je Jugoslovenska kinoteka digitalno restaurisala u saradnji s kompanijom A1.

Među njima su nagrađivani hitovi „Ljubav i moda“, „Sladak život“, „tri boje plavo“, „Lepota poroka“, „Divlje priče“, „Rasprskavanje“, „Lepotica i zver“, „Davitelj protiv davitelja“, „Hladni rat“, „Varljivo leto 68.“, „Kerol“, „Đulijeta i duhovi“, „Majstori, majstori“, „Parazit“, „Anet“, „Maratonci trče počasni krug“…

Reviju će zatvoriti danski film „Još jedna tura“ (2020) Tomasa Vinterberga, koji je takođe osvojio nagradu Oskar za najbolji međunarodni film.

„Program smo birali pažljivo, prilagođeno ovom ambijentu. Osnovna ideja je da se Beograđanima i gostima Beograda omogući da pogledaju što raznovrsnija remek dela sedme umetnosti, filmove vrhunskih svetskih i domaćih reditelja i da im na taj način ulepšamo tople letnje večeri“, najavila je Zelenović.

 

 

U ime našeg nacionalnog filmskog arhiva izrazila je i zahvalnost Domu Vojske koji je ustupio svoj prostor za ovu manifestaciju i omogućio gledaocima da uživaju u jedinstvenom ambijentu, kao i kompaniji A1, dugogodišnjem partneru Kinoteke, na pomoći u realizaciji letnjeg bioskopa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari