Na manifestaciji „Susreti“ u paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ izlagaće i užički umetnici 1Bista, rad Petra Vukovića/ Foto: Promo

Šest likovnih umetnika, koji sarađuju sa užičkom galerijom Reflektor, pored njihovih kolega iz drugih gradova Srbije, izložiće svoja dela na manifestaciji „Susreti“ u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu.

Izložba, koju organizuje Slikarska sekcija ULUS-a, moći će da se pogleda od 17. marta, od 19 časova kada je najavljeno njeno otvaranje, do 6. aprila.

Užičku galeriju Reflektor na toj izložbi predstavljaće Aleksandar Dimitrijević i Petar Vuković, koji žive i stvaraju u Užicu, kao i njihove kolege Ljiljana Šunjevarić, Milan Antić, Vladimir Milanović i Nikola Radosavljević, koji žive u Beogradu i koji su u toj galeriji samostalno izlagali.

Izložbena manifestacija „Susreti“ je zamišljena kao mesto gde se uspostavlja dinamičnija saradnja i stvaraju preduslovi za kreiranje profesionalnijih standarda rada unutar struke, kroz podršku aktivnim članovima Slikarske sekcije ULUS-a i drugima.

Na manifestaciji „Susreti“ u paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ izlagaće i užički umetnici 2
Foto: Promo

Organizatori navode da su „u protekloj deceniji iznikle nove energične galerije i organizacije umetnika u Srbiji, koje deluju kako lokalno tako i međunarodno, intenzivno radeći sa umetnicima, članovima ULUS-a“.

Time se, objašnjavaju, „otvorila potreba da se pokrene izložbena manifestacija kroz saradnju sa organizacijama i galerijama, koje pružaju podršku umetnicima i obezbeđuju njihovo profesionalno reprezentovanje“.

Na manifestaciji „Susreti“ u paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ izlagaće i užički umetnici 3
Aleksandar Dimitrijević/Foto: Nenad Kovačević

Aleksandar Dimitrijević, akademski slikar, osnivač galerije Reflektor i Udruženja vizuelnih umetnika Užica, kaže za Danas da je ta galerija, krajem prošle godine, potisala memorandum o saradnji sa ULUS-om i da je ta saradnja ozvaničena, njenim učešćem u manifestaciji „Susreti“.

„Galerija Reflektor pokušava godinama da formira bazu podataka umenika i da stvara uslove za relevantnu likovnu scenu, ali i da stvaraocima mlađe generacije pruži priliku da izlažu i da svoju umetničku prasku predstave javnosti“, objašnjava za Danas Dimitrijević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari