Nagrada "Dušan Vukotić" za film "Bio dvaput jedan kralj" 1Foto: naff 2018

Na upravo završenom 13. Festivalu animiranog filma u Neumu, kratkometražni film Vojina Vasovića „Bio dvaput jedan kralj“ (Twice Upon a Time) osvojio je nagradu „Dušan Vukotić“.

Nagrada nosi ime jugoslovenskog dobitnika oskara za animaciju, a dodeljuje se najboljem mladom autoru iz regiona. „Bio dvaput…“ je do sada uspešno prikazan na preko 60 svetskih festivala, a priznanje u Neumu je njegova 19. nagrada. Film govori o dualnosti sveta ispričano kroz prizmu Kralja Ratnika i Kralja Pesnika koji su zapravo – jedan podvojeni kralj. Nastao je u koprodukciji Srbije, Kanade i Mađarske u realizaciji To Blink Animation studia i produkcije Plan 9. Art direktor filma je Nikola Stepković, a muziku potpisuju Vladimir Kerkez i Aleksandar Ranđelović.

Dugometražna verzija priče o kralju koji ima podvojenu ličnost nedavno je podržana od strane Filmskog centra Srbije na konkursu za razvoj dugometražnog animiranog filma, tako da To Blink Animation studio već radi na razvoju projekta čiji scenario pored Vasovića potpisuje i dramaturg Dunja Petrović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari