Nagrada Emi za dramsku seriju "Nasleđe", komičnu seriju "Ted Lasso", i mini seriju "Beli lotos" 1EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Uz brojne holivudske zvezde na gala ceremoniji koja je organizovana u Los Anđelesu, sinoć su 74. put dodeljene prestižne nagrade Emmy za najbolja televizijska ostvarenja, o kojima odlučuju glasovi oko 25 hiljada članova američke Akademije za filmsku umetnost.

HBO-ova serija „Nasleđe“ dobila je Emmy za najbolju dramsku seriju, serija „Beli lotos“ proglašena je najboljom mini-serijom. a „Ted Lasso“ , koji je prošle godine osvojio nagradu, ponovo je trijumfovao u konkurenciji humorističkih serija.

Zendaya je proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu u seriji „Euforija“, a Emmy za najbolju glumicu u komediji pripao je Džin Smart za ulogu u seriji „Komičari“.

Iznenađenje 74. dodele nagrade koja se smatra Oskarom u televizijskom stvaralaštvu, bio je glumac Lee Jung-Jae, koji je osvojio Emmy za dramsku ulogu u globalno popularnoj seriji „Igra lignje“, i time postao prvi južnokorejski glumac u istoriji koji je dobio ovu prestižnu nagradu.

Isto priznanje pripalo je i reditelju Hwang Dong-Hyuku, koji je producirao, napisao i režirao seriju „Igre lignje“.

Glavne zvezde serije „Ted Lasso“, Džejson Sudejkis i Bred Goldstejn drugi put su proglašeni najboljim glumcem u komediji i najboljim sporednim glumcem, i osvojili Emmy.

Kenan Tompson, veteran emisije „Saturday Night Live“, i ove godine imao je glavnu voditeljsku dužnost na ceremoniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari