Najveći budžet za džez festival 1Foto: Beoinfo

Ovogodišnji 32. Beogradski džez festival će imati budžet od 200.000 evra, a
očekuje se se prodaja oko 10.000 ulaznica, izjavio je na konferenciji za novinare u Domu omladine gradski menadžer i predsednik odbora festivala Goran Vesić.

On je rekao da je to najveći budžet od kada je festival obnovljen 2005. godine, dodajući da će trajati dan duže od prošlogodišnjeg i da će posle višegodišnje pauze dva koncerta biti održana u Sava centru.

Prema jegovim rečima, prošle godine festival je imao budžet od oko 120.000 evra, prodato je 7.000 karata, a bilo je 11.000, jer se deo ulaznica deli mladima da bi se džez promovisao.

Džez festival je primer kako se grad trudi da kulturne manifestacije budu sve bolje i ne bi se održao odrzao bez entuzijazma ljudi u odboru, rekao je Vesić.

Ovogodišnji festival se održava pod sloganom „Planeta džez“ i više nego ikada odslikava globalizaciju te muzike, a publici ćemo predočiti pravac u kome će se dalje razvijati, rekao je programski menadžer festivala Dragan Ambrozić.

Glavna poruka festivala ove godine je da se džez svira svuda, rekao je on, dodajući da su organizatori ove godine doveli džezere iz zemalja španskog i portugalskog govornog
područja za glavni program, a u ponoćnom programu će svirati muzičari iz skandinavskih zemalja.

Ambrozić je ocenio da je živi kontakt sa muzičarima iz raznih delova sveta veoma važan da bi ovdašnji muzičari videli šta rade drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari