Narodno pozorište iz Leskovca dobilo najviše nagrada na Festivalu "Joakim Vujić" u Vranju 1Narodno pozorište Leskovac Foto: npl.org.rs

Narodno pozorište iz Leskovca dobilo je gotovo sve nagrade žirija na 56. Festivalu pozorišnih predstava „Joakim Vujić“ održanom u Vranju, rečeno je danas Beti u tom pozorištu.

Prema rečima direktora pozorišta i glumca Dragana Bože Marjanovića, za najbolju dramsku predstavu u celini nagrada na sinoć završenom festivalu pripala je leskovačkom pozorištu za predstavu „Svici“, a nagrada za najboljeg reditelja dodeljena je Kseniji Krnjajski, koja je režirala taj pozorišni komad.

Druga predstava koju su Leskovčani radili u koprodukciji sa prištinskim Narodnim pozorištem „Ako se probudiš ili kao da je važno“, proglašena je za najbolju predstavu Festivala „Joakim Vujić“.

„Broj nagrada i ovakav uspeh Narodnog pozorišta Leskovac govori sam za sebe. To je samo potvrda o posvećenom radu i jasne vizije o pozorištu koje zaslužuje da bude u društvu najboljih. Drago nam je što ovakvim uspehom promovišemo ne samo pozorište koje sledeće godine proslavlja 125 godina postojanja, već i sam grad Leskovac“, kazao je Marjanović za Betu.

Žiri u sastavu direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel, profesor na FDU u Beogradu Vlatko Ilić i glumac Užičkog pozorišta Slobodan Ljubičić, dodelio je Narodnom pozorištu iz Leskovca i nagradu za najbolju scenografiju i za najbolji kostim.

Ravnopravne nagrade za glumačka ostvarenja dobili su Nataša Stanković, Bojan Veljović i Petra Dimitrijević za uloge u predstavi „Svici“ leskovačkog pozorišta, kao i Marina Perić Stojanović za ulogu u predstavi „Ženidba i udadba“ Knjaževsko serpskog teatra iz Kragujevca.

Specijalne nagrade dobili su i Radomir Stamenković za dizajn svetla u predstavi „Svici“ Narodnog pozorišta Leskovac i glumački ansambl Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja za predstavu „Nečista krv“.

Nagrada za najbolju muziku otišla je u ruke Branku Džinoviću za predstavu „Dva viteza iz Verone“, Šabačkog pozorišta.

Nagradu za najboljeg mladog glumca dobila je Anica Petrović za ulogu u predstavi „Nečista krv“.

Sve odluke žirija donete su jednoglasno.

Poslednjeg dana festivala, odnosno večeras, u čast nagradjenih vranjskoj publici prestaviće se „Vlast i njena opozicija“, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina, sa glumačkim ansamblom Narodnog pozorišta u Nišu, koja će ujedno i zatvoriti festival.

Narodno pozorište iz Leskovca je na Festivalu „Joakim Vujić“ učestvovalo prvi put posle pauze od 10 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari