Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Negotinu 1Foto: Dom kulture Negotin

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i informisanja, odobrenim Opštini Negotin na konkursu „Gradovi u fokusu“ negotinski Dom kulture „Stevan Mokranjac“ zameniće drugi portal na južnom fasadnom zidu glavnog ulaza u zgradu.

Kako navode u ovoj ustanovi kulture zamenom portala biće obezbeđeni osnovni bezbednosni uslovi za funkcionisanje zgrade, kao i organizacija i realizacija svakodnevnih aktivnosti i programa.

-Uz prošlogodišnju intervenciju na levoj strani glavnog ulaza u zgradu, nastavak ulaganja u zaštitu od propadanja ovog dela objekta je prvo takve vrste od početka rada Doma kulture u Negotinu, oktobra 1995. godine. Za radove na svetlarniku Domu kulture je odobreno šest stotina hiljada dinara – kažu u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu.

Osim toga, u okviru projekta „Da nas prati dobar glas“ negotinskom Domu kulture odobreno je 2,4 miliona dinara za kompletno uređenje sanitarnih čvorova, kao važnog tehničkog i higijenskog preduslova za nesmetan rad ove značajne ustanove kulture.

Podsećamo da je prošle godine sredstvima programa „Gradovi u fokusu“ potpuno rekonstruisan dotrajali drveni pod scene i zamenjen jedan od dva svetlarnika na južnom fasadnom zidu negotinskog Doma kulture, a 2018. godine kupljen polukoncertni klavir marke „Boston“, proizvođača “Steinway & Sons”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari