Nebojša Dugalić o Jagošu Markoviću: Jagule, moj dobri, raduj se tamo u zagrljaju Gospodnjem! 1Foto: A.H./ATAImages

Aplauzom koji je neumorno odzvanjao preko 10 minuta Velikom scenom Narodnog pozoriša ispraćen je reditelj Jagoš Marković.

Tokom komemoracije teatr je bio ispunjenom tugom zbog odlaska proslavljenog reditelja, a brojne kolege iz pozorišta i filma došle su da mu odaju počast.

Nebojša Dugalić o Jagošu Markoviću: Jagule, moj dobri, raduj se tamo u zagrljaju Gospodnjem! 2
Foto: A.H./ATAImages

Glumac Nebojša Dugalić u svom govoru istakao je da je da je teško reći bilo šta o čoveku koji je bio neprocenjiv.

– Jagoš je bio obilje, al zaista. Ja znam da bi on voleo da budem što kraći, i sve što ne budem stigao da kažem, razgovaraću sa njim nasamo – kazao je Dugalić i reditelja uporedio sa likom iz Čehovljeve pripovetke koji „ceo život nije hteo ništa, osim da da sve od sebe“.

– Jagoš je meni bio čovek tih kordinata. Neko ko ceo život nije želeo ništa drugo nego da da sve od sebe. Uvek kada odu ovako retki, osetim stid što smo ih, dok su bili sa nama, tako nekako podrazumevali, kao da smo ih zaslužili. A onda kada odu, onda tako naknadno vrtoglavo poraste cena svakog trenutka koji smo sa njima proveli. Za mene je svaki trenutak sa Jagošem bio neprocenjiv – istakao je Dugalić i zaključio da se tako neprocenjiva gozba desi jednom ili nijednom.

– Ja sam zahvalan što se svima nama on desio. Jagule, moj dobri, raduj se tamo u zagrljaju Gospodnjem! – kazao je Dugalić.

Jedan od najvećih reditelja s ovih prostora, prerano je preminuo u 57. godini, i biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari