Negotin: Razvoj IHP Prahovo na tematskoj izložbi fotografija 1Foto: Dom kulture Negotin

Deo stalne postavke Industrijskog muzeja Eliksir Prahovo otvorenog prošle godine u krugu fabrike, dostupan je posetiocima Doma kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu do petka, 10. februara kao izložba fotografija “Eliksir Prahovo – nekad i sad”.

Priliku da uz pomoć fotografija vide razvojni put Industrije hemijskih proizvoda Prahovo, nekada najveće fabrike u Negotinu, današnjeg Eliksira imaju posetioci izložbe “Eliksir Prahovo – nekad i sad” otvorene povodom desetogodišnjice rada prahovskog Eliksira.

-Izložba fotografija je tematski posvećena razvoju IHP Prahova nekada najveće fabrike u Negotinu i Кrajini, i predstavlja tek manji deo izloženih eksponata, maketa, predmeta, šema, slika i zapisa iz stalne postavke Industrijskog muzeja Eliksir Prahova, otvorenog u krugu fabrike, 28. juna 2022. godine – kažu u negotinskom Domu kulture.

Industrijski muzej Eliksir Prahova je za sada jedini te vrste u Srbiji, a autor prve izložbene postavke, kao i monografije o 60 godina IHP Prahovo je Mladen Trišić, diplomirani inženjer tehonologije koji je čitav radni vek proveo u ovoj fabrici.

Izložbu fotografija „Eliksir Prahovo-nekad i sad“ posetioci će moći će da razgledaju do petka, 10. februara, u Galeriji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ Negotin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari