Negotin: U Muzeju Hajduk Veljka izložba “Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja” 1

Negotinski ljubitelji likovne umetnosti u galeriji Muzeja Hajduk Veljka u Negotinu imaće priliku da se upoznaju sa radovima monahinje Marije na izložbi pod nazivom “Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja”.

Monahinja Marija (Antić) pripadnica je sestrinstva manastira Rođenja svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu u Hrvatskoj koji pripada Eparhiji pakračko – slavonskoj i svojim je radovima ovekovečila stradanje  žrtava u Jasenovcu.

Likovnoj publici predstavlja se radovima u kombinovanoj tehnici, a najveći deo čine ikonične predstave po uzoru na srpsku i rusku ikonopisačku tradiciju koje na izuzetno snažan i simboličan način prenose poruku autorke i podsećaju na stradanja i patnju jasenovačkih žrtava.

Izložbu “Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja” do sada je videla publika u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, prošlog proleća bila je povodom 22. aprila – Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i druge žrtve fašizma u Drugom svetskom ratu otvorena u Istorijskom muzeju Srbije. izložba “Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja”

Izložba “Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja” biće otvorena u četvrtak, 28. aprila.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari