Negotin: Uspešan nastup Negotinaca na 30. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike za učenike osovnih i srednjih muzičkih škola 1Foto:muzickaskolanegotin.edu.rs

Aleksandar Nikolić, učenik trećeg razreda Osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” Negotin laureat je 30. republičkog takmičenja iz solfeđa i teorije muzike i u obe kategorije osvojio je maksimalnih 100 poena. Još troje učenika osnovne i srednje muzičke škole iz Negotina na ovom su takmičenju osvojila prvu nagradu.

Proteklog vikenda u Muzičkoj školi “Stanislav Binički” održano je Republičko takmičenje iz solfeđa i teorije muzike za učenike osnovnih i srednjih muzičkih škola.

Učenici negotinske muzičke škole postigli su izvanredne rezultate osvojivši pet prvih nagrada.

Učenik trećeg razreda osnovne muzičke škole, Aleksandar Nikolić, ,u klasi nastavnice Vesne Mitrović, osvojio je pos to poena in a takmičenju iz solfeđa i na takmičenju teorije muzike.

Marija Danesković , učenica četvrtog razreda u klasi nastavnice Vesne Mitrović, je takođe sa sto poena osvojila prvu nagradu iz teorije muzike, kao i Klea Kovač, učenica petog razreda u klasi nastavnika Marka Miljkovića, koja je na takmičenju iz solfeđa osvojila 97 poena.

Na ovom takmičenju učestvovao je i Pavle Jovanović, učenik trećeg razreda srednje muzičke škole i osvojio prvu nagradu (99) u IXb kategoriji iz teorije muzike, u klasi nastavnice Kristine Đukić.

Troje učenika negotinske muzičke škole učestvovala su i na takmičenju učenika i studenata solo pevanja “Srpska solo pesma – Mladenovac 2022”.

Pavle Jovanović nadmetao se u prvoj kategoriji i osvojio drugu, a Teodora Martinović u istoj kategoriji osvojila je treću nagradu, dok je Milena Marković u drugoj kategoriji osvojila treću nagradu.

Učenike su za takmičenje pripremali profesori Magdalena Antić, solo pevač o Predrag Grujić, pijanista.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari