Negotinska biblioteka raspisala dva konkursa za osnovce i srednjoškolce 1Foto: Narodna biblioteka Negotin

Učenici negotinskih osnovnih i srednjih škola imaju priliku da svojim literarnim i likovnim radovima, fotografijama i video zapisima predstave svoj grad i znamenitog sugrađanina, Hajduk Veljka, budući da je Narodna biblioteka “Dositej Novaković” raspisala dva konkursa.

Povodom 12. maja, dana Opštine Negotin, negotinska Narodna biblioteka raspisuje dva konkursa: literarni i likovni, na temu „Hajduk Veljko u pesmi, priči i slici“ i foto i video konkurs na temu „Negotin, moj grad“.

Prema propozicijama, na literarnom i likovnom konkursu mogu učestvovati predškolci (likovni), osnovci i srednjoškolci, a odluku o najboljem radu doneće stručni žiri.

Osnovci i srednjoškolci na video konkursu mogu da učestvuju sa jednim, originalnim radom, dužine od dva do pet minuta, a fotografije kojima se konkuriše treba da budu u jpeg formatu.

Odluka o najboljem radu u ove dve kategorije biće doneta na osnovu ukupnog broja pregleda i reakcija naYouTube kanalu, sajtu i društvenim mrežama Biblioteke.

Кonkurs je otvoren do 6. maja 2023. godine, a nagrade najuspešnijim autorima biće dodeljene prema uzrastu, 25. maja, u okviru manifestacije „Škole svom gradu“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari