Nemilosrdni i nemirni korak napred: Nik Kejv stiže u komšiluk 1Foto: Rodolfo Sassano / Alamy / Alamy / Profimedia

Nik Kejv i Bed Sids (Nick Cave & The Bad Seeds), stižu u komšiluk u okviru svoje evropske turneje na kojoj će predstaviti svoj novi album “Wild God”.

Tokom turneje Kejv i njegov bend odžaće 27 koncerata u 17 zemalja među kojima su Hrvatska i Mađarska.

U zagrebačkoj Areni Nik Kejv i  Bed Sids održaće koncert 15. oktobra, a u Budimpešti dva dana ranije, 13, oktobra.

Novi album Nik Kejva -ai Bed Sidsa  najavljen je prošle sedmice uz objavu naslovne pesme.

Nastali nakon raspada The Birthday Party 1982. godine, Nick Cave & The Bad Seeds postali su jedan od najhvaljenijih muzičkih sastava današnjice, a njihov uticaj na druge muzičare je sveobuhvatan i dubok.

Dosad su objavili 17 studijskih albuma, od From Her To Eternity iz 1984. do veoma hvaljenog Ghosteen, objavljenog krajem 2019. godine, a novi album Wild God kroz deset pesama „pleše između konvencije i eksperimentisanja, skrećući ulevo i zaobilazeći smerove koji povećavaju bogatstvo slika i emocija u Kejvovim pričama koje dišu dušu“.

„Nikad ne razmišljam o tome kako će ploča zvučati uživo, proces pisanja stihova je previše težak da bi se takve ideje uzele u obzir. Ali, kada slušam Wild God, mislim da stvarno možemo napraviti nešto epsko s tim pesmama uživo. Ploča jednostavno izgleda kao stvorena za scenu“, izjavio je Nik Kejv, piše Index. hr

On je rekao da ploče izražavaju stanje autora i muzičara koji sui ih sviralii i da su oni sudeći po ovom novom albumu “Wild God” zadovoljni.

“Ploče odražavaju emocionalno stanje autora i muzičara koji su ih svirali. Slušajući ovo, ne znam, izgleda da smo srećni”, izjavio je Kejv.

To je zvuk grupe ohrabrene ponovnim povezivanjem i uzletom.

Postoje trenuci koji se nežno dotiču prošlosti Bed Sida, ali su prolazni i služe samo da popune nemilosrdni i nemirni korak napred benda.

Uz naslovnu pesmu “Wild God”, album sadrži i pesme “Song of the Lake”, “Frogs”, “Joy”, “Final Rescue Attempt”, “Conversion”, “Cinnamon Horses”, “Long Dark Night”, “O Wow O Wow (How Wonderful She Is)” i “As the Waters Cover the Sea”.

Album “Wild God” biće objavljen preko striminga, na CD-u i na standardnom vinilu, a specijalne ograničene edicije tog izdanja moguće je naručiti unapred već sada.
Na predstojećim koncertima bend će nastupiti u sastavu: Nick Cave (vokal), Warren Ellis (violina, gitara, mandolina) Martyn Casey (bas), Jim Sclavunos (bubnjevi), George Vjestica (gitara), Larry Mullins (klavijature), Carly Paradis (klavijature).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari