netfliks "mindhunter"Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Korisnici Netfliksa već sedam godina ne prestaju da pišu o seriji „Mindhunter“. Ovaj psihološki triler Dejvida Finčera stigao je na striming servis 2017. godine i oduševio publiku.

Radnja se bazira na knjizi „Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit“ (1995) Džona Daglasa i Marka Olšejkera. „Mindhunter“ prikazuje rane faze razvoja kriminalne psihologije i kriminalnog profilisanja FBI-a, piše Index.

Serija se dešava kasnih 1970-ih. Glavni junaci su agent Holden Ford (Džonatan Grof) i Bil Tenč (Holt Mekolani), koji s psihološkinjom Vendi Kar (Ana Tori) intervjuišu poznate serijske ubice, poput Edmunda Kempera i Čarlsa Mensona, kako bi otkrili na koji način razmišljaju najteži kriminalci.

Dve sezone su prikazivale od 2017. do 2019, a mnogi su želeli da pogledaju još sezona. Nažalost, serija je otkazana jer su, prema rečima Finčera, „troškovi produkcije bili previsoki“.

„Jako sam ponosan na prve dve sezone, no, nažalost, nismo privukli dovoljno veliku publiku da bismo opravdali investiciju kakvu iziskuje još jedna sezona“, rekao je.

Fanove je to toliko pogodilo da su prošle godine pokrenuli onlajn peticiju pozivajući autore serije da je vrate za još jednu, poslednju sezonu. Peticiju je potpisalo više od 50.000 ljudi.

„‘Mindhunter’ je najbolja stvar koju je Netfliks ikad proizveo“, „Briljantna serija“, „Doslovno nisam znao što ću sa sobom kad se serija završila“, neki su od komentara na Fejsbuku u vezi serije „Mindhunter“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari