Ni filmski producenti ne mogu ubiti Terminatora 1

Vest da se Terminator više neće vraćati na velika platna, prodrmala je prekjuče fanove ovog serijala širom sveta.

Ali, kako je ovaj filmski junak ustao iz mrtvih nakon što ga je smrvila hidraulična presa ili otopila visoka peć u železari a zatim i pogodila nuklearna eksplozija, očekivano mu ni filmski producenti ne mogu baš mnogo nauditi. Dejvid Elison, producent poslednjeg nastavka „Terminator – Genesis“, ističe da ovaj serijal ima „svetlu budućnost“ i da su spekulacije oko njenog ukidanja preuranjene.

„Mislim da ćemo nastaviti tamo gde su obožavaoci želeli da idemo nakon film ‘Terminator 2: Sudnji dan’. Imamo lepe vesti i mislimo da je to smer u kome bi trebalo krenuti“, kazao je producent.

Ipak, kako javljaju američki mediji, studio Paramaunt je pre toga odlučio da ne nastavi saradnju sa Arnoldom Švarcenegerom, i time završi sa popularnom franšizom, pa je i dalje nejasno da li će i on biti deo novog pravca.

Prvi film o kiborg ubici programiranog da ubije Saru Koner snimljen je 1984. godine u režiji Džejmsa Kameruna i vrlo brzo je postao jedan od najpopularnijih filmova osamdesetih, a njegov drugi deo smatra se kultnim ostvarenjem naučno-fantastiičnog žanra svetske kinematografije. Poslednji, šesti nastavak, stigao je u bioskope pre dve godine i naišao je na loše kritike i skromnu zaradu na bioskopskim blagajnama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari