Nikola Đuričko u novom "Stranger Things" u ulozi ruskog švercera 1Foto: Printscreen/Netfliks

Striming gigant Netfliks je juče obavestio svoje korisnike da je nova, četvrta sezona megapopularnije serije „Stranger things“ sada dostupna za gledanje. Kao jedan od glavnih likova pojavljuje se i Juri, kojeg tumači niko drugi do Nikola Đuričko.

Đuričko tumači ruskog švercera Jurija. Američki mediji navode da je Đuričko poznati glumac koji je glumio u nekoliko filmova i TV serija proizvedenih u njegovoj rodnoj Srbiji od osamdesetih, pre nego što je debitovao na engleskom jeziku u filmu „World War Z“, 2012. godine. Godinu dana kasnije takođe je imao ulogu u mini seriji „The Last Panthers“, prenosi Nova.rs

Njegovog lika ocenjuju kao „brilijantnog“, a Đuričko, baš kao što oduševljava javnost u Srbiji, dobio je ogroman aplauz američke javnosti koja, ako je sudeći prema reakcijama na internetu ali i kritikama uticajnih američkih medija, obožava njegov perfomans u seriji.

Ko je Juri, odnosno, Đuričko, i šta on radi u seriji? U nastvku teksta se nalaze spojleri. 

U seriji postoji lik Hoper koji razvija vezu sa Dmitrijem. On je ruski zatvorski čuvar u tajnom vojnom pritvoru u Rusiji. Hoper je naterao Dmitrija da napiše otkupninu i ostavi broj telefona za Džojs – svi oni su likovi u seriji – dajući joj do znanja da je Hoper živ i da je zadržan u Rusiji. Kada Džojs nazove, traži 40.000 dolara za dva dana, a novac mora da bude isporučen na Aljasku. Džojs zove Mareja i oboje lete „Aljaska ervejzom“ sa novcem u koferu. Tu dolazi Jurij – odnosno, Nikola Đuričko. On je švercer kojeg Dmitrij koristi da odnese novac i vrati Hopera. Hoper beži i stiže do švercerovog skladišta.

Kada stignu, Jurij se lepo provodi prebrojavajući novac. Na svoju užasnutost, nudi Džojs i Mareja kafom i zove Dmitrija u zatvor. Jurij sipa Amerikancima kafu i kaže svom partneru da ih je otkucao upravniku za novac i lokaciju Hopera. Jurij je takođe rekao KGB-u da mu nude novac da dovede Amerikanku koja je raznela njihovu laboratoriju ispod tržnog centra.

Hoper i Dmitrij su sada cimeri u ćeliji. Džojs i Marej preuzimaju avion u kome ih Juri prebacuje. Nateraju Jurija da se oblači kao Marej, a on se pretvara da isporučuje Džojsa i sebe upravniku. Kada stignu, svedoci su klanja Demodoga – dok je šest ruskih zatvorenika već pojedeno, ali uspevaju da dozvole Hoperu i Dmitriju da izađu iz zatvorskog dvorišta i služe.

Đuričko je u Srbiji imao brojne uloge, i još kao mali postao je zvezda domaćih TV ekrana. Njegova prva velika uloga, koja ga je vinula u zvezde domaće kinematografije bila je uloga Kengura u filmu „Kad porastem biću Kengur“.

Kreatori nove sezone „Stranger things“ najavljuju da će četvrta i peta sezona serije biti poslednje – te da je četvrta sezona zbog toga podeljena na „dva dela“.

Za sada je dostupno prvih sedam epizoda u kojima se Đuričko, standardno, snalazi fenomenalno.

Đuričko je još početkom 2020. godine objvio da je dobio ulogu u seriji – ali nije smeo da deli detalje sa fanovi na internetu.

Četvrta sezona serije je sada dostupna na Netfliksu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari