Niški kulturni centar: U uži izbor za nagradu “Stevan Sremac” za najbolju knjigu proze na srpskom jeziku ušlo je pet književnih dela 1Stevan Sremac: Foto opanak.rs

U uži izbor za nagradu “Stevan Sremac”, koja se dodeljuje za najbolju knjigu proze na srpskom jeziku, ušlo je pet književnih dela, saopštio je Niški kulturni centar (NKC)

U uži izbor za nagradu “Stevan Sremac”, za najbolji roman ili knjigu priča na srpkom jeziku iz prošle godine, ušle su knjige “Srneća leđa” Ane Marije Grbić, “Tajna agencija nove Jugoslavije” Branka Anđića, “Avanture pobednika” Vladimira Kolarića, “Privatna antologija” Dejana Vukićevića i “Manuet u šejtanovim papučama” Milkice Miletić.

U NKC kažu da je na ovogodišnji konkurs prijavilo 80 autora.

Žiri će odluku o dobitniku nagrade saopštiti do 21. novembra, a laureatu će biti uručena tokom manifestacije “Dani Stevana Sremca”.

Niški kulturni centar: U uži izbor za nagradu “Stevan Sremac” za najbolju knjigu proze na srpskom jeziku ušlo je pet književnih dela 2
Foto: Sajt Niškog kulturnog centra

U ovogodišnjem žiriju za dodelu nagrade su književni kritičar Petar Arbutina, književnik Krsta Popovski obojica iz Beograda, i univerzitetski profesor Dejan Milutinović iz Knjaževca.

Nagradu “Stevan Sremac” čine povelja i novčani iznos.

Dodeljuje je Grad Niš, finansijski podržava Ministarstvo kulture i informisanja, a program dodele realizuje NKC.

Ovo književno priznanje dodeljuje se od 2004. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari