Nova akcija Grada i operskih umetnika "Opera nad Beogradom" (VIDEO) 1Foto: Opera nad Beogradom/Youtube

Grad Beograd u saradnji sa operskim umetnicima u okviru akcije „Ostani kod kuće“ pokrenuo je projekat „Opera nad Beogradom“ u kojem su naši poznati operski pevači izvođenjem najlepših muzičkih arija dali svoj doprinos i podršku svim građanima u vreme pandemije korona virusa.

Operski umetnici ovim poklonom Beograđanima za vreme predstojećih uskršnjih praznika, pozvali su građane da najradosnije dane provedu kod svojih kuća uz muziku, slušajući operske pevače i to Jasminu Trumbetaš (sopran), Sanju Kerkez(sopran), Jelenu Vlahović (mecosopran), Mariju Jelić (sopran) i Ivana Tomaševa(bas).

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović istakla je da je ovo još jedna akcija Beograda, kulturni sadržaj u kojem će svi građani prestonice uživati kod svojih kuća.

-„Opera nad Beogradom“ je pre svega poklon naših operskih umetnika svom gradu, svojim sugrađanima u trenutku kada se svi zajedno borimo protiv virusa koji je zahvatio ceo svet, pa tako i našu zemlju. Građani će slušajući naše fenomenalne operske umetnike, koji će izvoditi najpoznatije svetske arije, uživati u svojim domovima i tako sačuvati svoj i živote svojih bližnjih. Apelujem da budemo odgovorni i solidarni, da ćemo samo zajedno pobediti ovu pošast,a mi ćemo se kao Grad u toj borbi truditi da Beograđanima još više trenutke provedene kod svojih kuća ispunimo kvalitetnim kulturnim sadržajem – rekla je Radulović, a prenosi Sekretarijaz za informisanje grada.

Podsekretar Sekretarijata za kulturu Gordana Goncić navela je da čuvajući sebe čuvamo i druge i Beograd.

– Najlepše operske arije, kao čuvari našeg Beograda poručuju da samo ako smo solidarni i odgovorni možemo svi zajedno da pobedimo pandemiju. Da nismo sami i da čuvajući sebe i druge čuvamo i naš Beograd – poručila je Goncić.

Muzičke arije operskih pevača u okviru „Opere nad Beogradom” mogu da se pogledaju na Jutjub kanalu „SigurnoKodKuće”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari