Nova sala bioskopa Abazija na Paliću poneće ime Mire Banjac 1Foto: Damir Vujković

Nova sala bioskopa Abazija na Paliću poneće ime Mire Banjac, saopšteno je na svečanosti otvaranja novog mesta okupljanja ljubitelja filma za koje je legendarna glumica poželela da bude tačka susreta mladih generacija.

Ako je neko postao simbol Palićkog festivala, onda je to velika glumica, koja ne samo što je počasna predsednica Saveta Festivala evropskog filma Palić, već u poznom životnom dobu istrajava i iz godine u godinu neizbežan je „prizor“ na ovoj smotri, piše Nova.rs.

Obrazlažući odluku da nova sala, u kojoj smo na čelu s Mirom i Radoslavom Zelenovićem našli utočište od vrućine, ponese ime glumice, Miroslav Mogorović programski direktor festivala poručio je da je posredi umetnica koja je obeležila ne samo našu kinematografiju, nego i regiona i Evrope.

„Ponosan sam što je obeležila i naš festival, koji radimo već 30 godina“, rekao je.

Sala koja će nositi ime dramske umetnice bila je, kako je pojasnio Mogorović, devastirana, s razrušenim krovom, i drvetom koje je raslo usred prostorije, a kada se krenulo u renoviranje ideja je bila da to bude mesto okupljanja, ne samo za Palićki festival, već da funkcioniše preko cele godine.

„Bioskopa Abazija jeste dom za sve koji vole film, najlepše mesto u bačkom okrugu. Kada sam video novu salu, koja je mala i slatka, pomislio sam odmah na našu Miru Banjac. Upitao sam je da sala nosi ime po njoj i srećan sam što je prihvatila“, kazao je Mogorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari