Džoni DepFoto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Istorijska drama „Žan di Bari“, sa Džonijem Depom u ulozi Luja XV, biće prikazana u noći otvaranja 76. izdanja Kanskog filmskog festivala, saznaje Varajeti.

To je prvi film američkog glumca nakon trogodišnje pauze, tokom koje je vodio dugu pravnu borbu s bivšom suprugom Amber Herd, koja je kulminirala suđenjem za klevetu koje je Dep dobio u decembru.

„Žan di Bari“ režirala je Mejven i to je njen šesti igrani film, a ona ujedno tumači i naslovnu junakinju. U fokusu ove istorijske drame je burna veza francuskog kralja Luja XV i njegove ljubavnice Žan di Bari, koju je doveo da živi blizu njega, mada nije bila plave krvi. Luj XV, koji je dobio nadimak „voljeni“, na kraju je umro kao nepopularn kralj nakon optužbi za korupciju. Vladao je 59 godina, najduže u istoriji Francuske posle Luja XIV.

Dep je jedva govorio francuski pre početka snimanja, pa će biti zanimljivo videti kako će zvučati u ovoj ulozi na nematernjem jeziku.

Majven je prethodno bila u Kanu 2011. sa filmom „Polisse” koji je osvojio nagradu žirija, a 2015. sa „Mojim kraljem” koji je Emanuel Berko doneo nagradu za najbolju glumicu. Očekuje se da će se „Žan di Bari“ naći u takmičarskoj selekciji festivala.

Filmski festival u Kanu će objaviti zvaničnu selekciju 13. aprila i već je potvrdio par očekivanih američkih filmova, „Ubistva pod cvetnim mesecom“ Martina Skorsezea i Diznijev „Indijana Džons i artefakt sudbine“. Žirijem će predsedavati Ruben Estlund, dvostruki dobitnik Zlatne palme, za filmove „Kvadrat“ i „Trougao tuge“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari