Novi rekord "Paklenih ulica" 1

Novi nastavak iz serijala „Paklene ulice“ („Fast and Furious“) tokom prvog vikenda prikazivanja u bioskopima širom sveta zaradio je 532,5 miliona dolara, što je najviša cifra koju je jedan film ostvario tokom samo tri dana na bioskopskim repertoarima.

Akcioni film sa Vinom Dizelom i Dvejnom DŽonsonom u glavnim ulogama i osmi nastavak popularne franšize o uličnim auto-trkama, zapravo je zaradio mnogo manje nego prethodni naslovi u američkim bioskopima. Ipak, magičnu cifru od 500 miliona prešao je zahvaljujući stranom tržištu, i to pre svega kineskom. Nastavak koji nosi naziv „The Fate of the Furious“ u Americi je zaradio tokom prvog vikenda prikazivanja malo više od sto miliona dolara (sedmi deo je dostigao cifru od 147,2 miliona) ali je u 63 države sveta, gde je do sada prikazan, ostvario zaradu od 423,3 miliona, od čega je polovina stigla iz Kine, što je rekord i za ovu državu.

„Paklene ulice“ tako su prešle i poslednji nastavak „Ratova zvezda“ i „Svet iz doba jure“, jedina dva filma koja su do sada zaradila više od 500 miliona dolara od prodaje bioskopskih ulaznica. Film „Ratovi zvezda: Buđenje sile“ zaradio je 529 miliona dolara u decembru 2015, a nastavak „Parka iz doba jure“ nekoliko meseci pre toga 525,5 miliona dolara.

S druge strane, novi film je dobio uglavnom negativne kritike i ocenu 56 od 100 na portalu Metacritic. Film u srpske bioskope stiže 20. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari