On konstatuje da su mnogi predstavnici državnih institucija, to jest, ministarstava lokalne samouprave bili u najpozitivnijem smislu zatečeni načinom na koji su tim Nušićijade i njeni volonteri ove godine radili.

“Imali smo 130 volontera, koji su sarađivali sa organizatorima festivala, a pozitvne ocene ovogodišnjeg izdanja Nušićijade su ohrabrenje i velika podrška da ubuduće budemo još bolji”, ističe Ostojić. On smatra da je Nušićijada drugačija od svih drugih festivala u Srbiji jer njen program obuhvata sve forme, od umetničkog teatra, preko koncerata, programa za najmlađe, te gomile stand apova i stand daunova. “Tema našeg festivala su satira i smeh kao najbolji lek.” ističe Ostojić, dodajući, “Nastup Kesića i NJuzovaca, koji se zove 24 minuta Nušićijade privuče uvek najviše pažnje .

Meštani i gosti se svake godine raspituju, da li oni dolaze, da li je to sigurno. Uz to svaki restoran , svaka kafana u Ivanjici su ukrašeni u stilu vremena našeg čuvenog komediografa Branislava Nušića. Tu su karirani stolnjaci, kostimi s kraja 19. i početkom 20. veka, muzika na uvce… Nema kiča, nema šunda trudimo se da ovo bude festival kulture zabave i turizma i da se razlikujemo od svih drugih. “ zaključuje Miloje Ostojić.