Nušićijada završena “satiranjem” 1

– “Utisci su izvanredni, broj poseta na prošlogodišnjem nivou, subota je bila najposećenija a za završnicu Nušićijade napravili smo svečani program – koncert Belgrade Diksilend i otvoreni razgovor sa posetiocima na temu satire u srpskoj kulturnoj javnosti koji je vodio Dragoljub Draža Petrović”, kaže za Danas Miloje Ostojić iz Turističke organizacije Ivanjica.

 On konstatuje da su mnogi predstavnici državnih institucija, to jest, ministarstava lokalne samouprave bili u najpozitivnijem smislu zatečeni načinom na koji su tim Nušićijade i njeni volonteri ove godine radili.

“Imali smo 130 volontera, koji su sarađivali sa organizatorima festivala, a pozitvne ocene ovogodišnjeg izdanja Nušićijade su ohrabrenje i velika podrška da ubuduće budemo još bolji”, ističe Ostojić. On smatra da je Nušićijada drugačija od svih drugih festivala u Srbiji jer njen program obuhvata sve forme, od umetničkog teatra, preko koncerata, programa za najmlađe, te gomile stand apova i stand daunova. “Tema našeg festivala su satira i smeh kao najbolji lek.” ističe Ostojić, dodajući, “Nastup Kesića i NJuzovaca, koji se zove 24 minuta Nušićijade privuče uvek najviše pažnje .

Meštani i gosti se svake godine raspituju, da li oni dolaze, da li je to sigurno. Uz to svaki restoran , svaka kafana u Ivanjici su ukrašeni u stilu vremena našeg čuvenog komediografa Branislava Nušića. Tu su karirani stolnjaci, kostimi s kraja 19. i početkom 20. veka, muzika na uvce… Nema kiča, nema šunda trudimo se da ovo bude festival kulture zabave i turizma i da se razlikujemo od svih drugih. “ zaključuje Miloje Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari