Objavljen četvrti broj filmskog časopisa „Vidimo se u bioskopu“ 1foto Đorđe Bajić

Iz štampe je izašao četvrti broj filmskog časopisa „Vidimo se u bioskopu“, besplatnog vodiča kroz bioskopski repertoar i savremeni srpski film, publikacije Mreže kinoprikazivača Srbije za filmsku umetnost koja nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije.

Pored naslovne priče i predstavljanja filma „Munje: Opet!“, tu je i intervju sa Gordanom Matićem, direktorom Filmskog centra Srbije, te sa nagrađivanom rediteljkom Milom Turajlić povodom uspeh njenog filmskog diptiha o Stevanu Labudoviću, kao i tekstovi od domaćem hit-filmu „Indigo kristal“ mladog Luke Mihailovića i poslednjoj režiji Puriše Đorđevića, ostvarenju „Usta puna zemlje“.

Tu su i priče o filmovima „Oluja“ Miloša Radunovića, „Ovuda će proći put“ Nine Ognjanović i „Komunistički raj“ Miloša Stojanovića.

U okviru rubrike „Radovi u toku“ su tekstovi o premijerama koje se očekuju tokom ove godine, a to su „Jorgovani“ Siniše Cvetića, „Kuća od blata“ Nikole Petrovića i „Videoteka“ Luke Bursaća.

Takođe, tu je i osvrt na film „Mrak“, novu režiju Dušana Milića koja je bila ovogodišnji srpski kandidat za nagradu Oskar.

Časopis „Vidimo se u bioskopu“ izlazi tri puta godišnje (brojevi obuhvataju period januar-april, maj-avgust i septembar-decembar), u tiražu od 3.000 primeraka, a pokrenut je na inicijativu Bobana Stefanovića, predsednika Upravnog odbora Mreže kinoprikazivača Srbije, sa kojim redakciju čine: Đorđe Bajić, Zoran Janković (urednici i autori tekstova), Nevena Čavorović (dizajnerka) i Dragana Perišić (lektorka).

Četvrti broj, kao i prethodna tri, može besplatno da se preuzme u svim bioskopima, domovima kulture i kulturnim centrima koji su deo Mreže kinoprikazivača Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari