Rej LiotaFoto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Glumac Rej Liota preminuo je u maju prošle godine, a tek sada, godinu dana kasnije, objavljen je uzrok njegove smrti.

Liota je preminuo u Dominikanskoj Republici, gde je snimao film „Dangerous Waters“. Sada je TMZ dobio dokumente iz ove zemlje u kojima piše da je umro prirodnom smrću.

Umro u snu

Liota je preminuo u snu zbog akutnog otkazivanja srca i respiratornih problema. Osim toga, on je imao i plućni edem, što je medicinski izraz za vodu u plućima. TMZ takođe navodi, a Index prenosi, da se Liota borio s aterosklerozom, stanjem u kojem arterije postaju zadebljane zbog nakupljanja plaka.

Podsetimo, Rej Liota, poznat po ulozi Henrija Hila u Skorsezeovom klasiku „Goodfellas“ umro je sa 67 godina. Poslednjih godina života radio je punom parom, pa smo ga gledali u filmovima „The Many Saints of Newark“, „Marriage Story“ i „No Sudden Move“, a i ostvarenju „Cocaine Bear“, koje je izašlo ove godine.

Usvojen je iz sirotišta

Liota je rođen 18. decembra 1954. godine u Njuarku. Nakon što je završio u sirotištu, sa svega šest meseci usvojili su ga gradska službenica Meri i vlasnik prodavnice auto delova Alfred Liota. Meri je bila škotskog porekla, a Alfred sin italijanskih imigranata.

Kasnije je unajmio privatnog detektiva da locira svoju biološku majku, a naknadno je od nje saznao da je uglavnom škotskog porekla. Diplomirao je na Univerzitetu u Majamiju, gde je studirao glumu, a na početku karijere je nastupao u mjuziklima. Jedna od njegovih najranijih uloga bila je rola Džoija Perinija u sapunici „Another World“, u kojoj se pojavljivao od 1978. do 1981.

Na filmu je debitovao u „The Lonely Lady“ iz 1983. godine. Njegova prva velika glumačka uloga bila je u filmu „Something Wild“ (1986.). Ta uloga mu je donela prvu nominaciju za Zlatni globus. Godine 1990.ostvario je svoju najpoznatiju ulogu u krimi remek-delu „Goodfellas“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari