obojeni program supernautFoto: Promo

 

Pioniri domaće alternativne rock scene, Obojeni program, zaokružiće godinu sutrašnjim koncertom u Dorćol Platzu u Beogradu, a kao specijalni gosti pridružiće im se beogradski andergraund sastav Supernaut.

Kultni novosadski bend Obojeni program sabraće više od 40 stvaralačkih godina u koncertu koji će po prvi put biti održan na ovoj atraktivnoj koncertnoj lokaciji, a poruke poput „Jedini u maštu veruju“ i „Danas će se desiti nešto lepo“ odjekivaće iz srca Dorćola kroz ceo grad.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 2000 dinara i mogu se nabaviti onlajn putem Ticket Vision sajta, kao i putem njihove prodajne mreže.

Obojeni Program je alternativni rock sastav iz Novog Sada, osnovan 1980. godine. Od prvog dana su se isticali autentičnim muzičkim izrazom koji nije lako definisati.

Kako sami kažu, „svaka definicija gubitak je slobode“, a Obojeni Program svoju slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rock ‘n’ roll.

Kroz bend je prošlo pedeset muzičara od osnivanja do danas, a značajan trenutak u njihovoj istoriji bio je nastup u emisiji legendarnog Džona Pila na BBC radiju, kao i emitovanje spota za pesmu pesmu „981“ u emisiji „120 minuta“ na MTV-ju 1993. godine.

Obojeni Program bio je prva istočnoevropska muzička grupa čiji se spot pojavio na MTV-ju.

Svoj muzički izraz prepoznali su u energiji punka i muzici novotalasnih sastava poput Joy Divison, The Fall, Gang of Four, Magazine i drugih.

Svoju muziku opisuju kao „čistokrvni moderan rock n roll, stoner/post hardcore rock sa primesama svih vrsta ‘crne’ muzike“.
Kraj prošle godine obeležen je reizdanjem albuma „Kako to misliš: mi?“ na vinilu, budući da su pesme sa ovog izdanja među omiljenima publici na njihovim nastupima.

Legendarni beogradski andergraund sastav Supernaut osnovan je pre više od 30 godina od strane slikara Srđana Đileta Markovića (gitariste i vokala) i Miodraga Stojanovića (ritam mašina).

Debi album „Budućnost sada“ objavljen je 1993. godine. Grupi se kasnije pridružio basista Saša Radić, koji ostaje deo benda i danas.

Treći album „Niže nego ljudski“ doneo im je najveći hit do tada, klupski standard „Tata Rolingstoun“.

Peti album „Eli“ roglašen je za jedan od pet najboljih domaćih albuma od strane sajta Popboks, a pesma „Ljubav živi od laži“ postala je lokalni radijski hit, dok su spotovi za numere „Oh Mili“ i „Shifra“ mesecima bili emitovani na top listama domaćih muzičkih televizija.

Poslednji album „Pobuna mašina“ bend je objavio 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari