Obojeni programObojeni program/Foto: Promo

Nakon sjajnog konceta na CON konferenciji u Novom Sadu, pioniri domaće alternativne rock scene, Obojeni program, nastupiće u petak, 22. decembra, od 21 čas, na Dorćol Platzu u Beogradu.

Poruke poput „Jedini u maštu veruju“ i „Danas će se desiti nešto lepo“ odjekivaće iz srca Dorćola kroz ceo grad i region, dok će ovaj kultni bend sabrati više od 40 stvaralačkih godina u koncertu koji će prvi put biti održan na ovoj atraktivnoj koncertnoj lokaciji.

Obojeni program je alternativna rock grupa iz Novog Sada, osnovana 1980. godine. Od prvog dana su se nametnuli kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, a tu „autentičnost“ nije lako definisati.

Kroz bend je prošlo pedeset muzičara od osnivanja do danas, a deo opšte kulture cele jedne generacije je predstavljanje benda u emisiji legendarnog Džona Pila na BBC radiju, kao i emitovanje spota za pesmu „981“ u emisiji „120 minuta“ na MTV-ju 1993. godine. Obojeni program bio je prva istočnoevropska muzička grupa čiji se spot pojavio na MTV-ju.

Svoj muzički izraz prepoznali su u energiji punka i muzici novotalasnih sastava poput Joy Divison, The Fall, Gang of Four, Magazine i drugih. Svoju muziku opisuju kao „čistokrvni moderan rock n roll, stoner/post hardcore rock sa primesama svih vrsta ‘crne’ muzike“.

Tokom više od četiri decenije sviranja, u radu benda učestvovalo je mnogo muzičara, a frontmen Branislav Babić Kebra jedini je član originalne postave. Uz njega, dugogodišnju postavu Obojenog programa čine Ilija Vlaisavljević Bebec na bas gitari, bubnjar Vladimir Cinkocki Cina i basista Miki Ristić (prethodno Darkwood Dub, Веllа Technika, Sana Garić). Kako sami kažu, „svaka definicija gubitak je slobode“, a Obojeni Program svoju slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rock ‘n’ roll.

Kraj prošle godine Obojeni program je obeležio reizdanjem albuma „Kako to misliš: mi?“ na vinilu, budući da su pesme sa ovog izdanja među omiljenima publici na njihovim nastupima.

Ulaznice su već u prodaji po promotivnoj ceni od 1.600 dinara i mogu se nabaviti onlajn putem Ticket Vision sajta, kao i putem njihove prodajne mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari