Obrušio se deo krova u zrenjaninskom pozorištu, predstave za vikend otkazane 1Foto: M.P. Zrenjaninsko pozoriste

Velika scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ privremeno je zatvorena za upotrebu od četvrtka, 5. maja, zbog obrušavanja unutrašnjeg venca krovnog pokrivača na desnoj strani scene prema dvorištu pozorišta iznad cugova, saopštila je danas uprava zrenjaninskog pozorišta.

Kako ne bi bila ugrožena bezbednost zaposlenih i publike, od strane građevinske inspekcije naloženo je da se scena ne koristi dok se ne uklone oštećenja, te se zbog toga predstave ovog vikenda otkazuju, a o daljem repertoaru publika će biti obaveštena putem sajta, Fejsbuk stranice i ostalih glasila, stoji u saopštenju.

Krov u zrenjaninskom pozorištu, inače, rekonstruisan je prošle godine o čemu je Danas pisao (https://www.danas.rs/kultura/zavrsena-rekonstrukcija-krova-zrenjaninskog-pozorista-glumci-se-vracaju-na-dramsku-scenu/.

Krov na pozorištu morao je biti rekonstruisan jer je krajem oktobra 2020, zbog obrušavanja dela plafona u glumačkom salonu, građevinska inspekcija naložila zabranu korišćenja te prostorije kao i dela bine, pa su predstave igrane u Kulturnom centru.

Do obrušavanja plafona došlo je zbog dotrajalosti krova na zgradi pozorišta koje predstavlja nepokretno kulturno dobro.

Sanacija je, kako je tada saopšteno, zahtevala obimne radove na krovnoj konstrukciji i svim njenim delovima, zamenu dotrajalih greda, krovnog pokrivača i oluka, popravku tavanice i oštećenja na unutrašnjim i spoljašnjim zidovima, nastala usled prokišnjavanja.

Nešto više od godinu dana kasnije, krov se ponovo obrušio a kada će i kako biti popravljen, ostaje da se vidi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.