Odložena premijera predstave "Pokondirena tikva" u zaječarskom pozorištu 1Scena iz "Pokondirene tikve" Foto: Zaječarsko pozorište

Krajem prošle nedelje u zaječarskom pozorištu, bez publike, odigrana je pretpremijera Sterijine Pokondirene tikve u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković i tada je premijera za publiku bila najavljena za drugu polovinu aprila.

Međutim, zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane korona virusom na području grada Zaječara, zaječarsko pozorište nije dobilo dozvolu Štaba za vanredne situacije grada Zaječara za igranje predstava koje su planirane u aprilu, saopšteno je iz zaječarskog teatra, te se zbog toga premijera Pokondirene tikva i predstava Čučuk Stana- Srpkinja i Grkinja odlaže do daljnjeg.

Osim Nataše Petrović koja igra Femu i Olivere Viktorović Đurašković koja tumači Saru, glumačku postavu čine još Miloš Tanasković (Svetozar Ružićić), Ivana Bartunjek (Evica), Aleksandra Manasijević (Ančica), Predrag Grbić (Mitar), Branislav Mijatović (Jovan) i Gabrijel Bećarević (Vasilije). Za scenografiju je bio zadužen Mirko Stokić, a za kostime Gorica Ilić i Mirjana Stanojević.

Vreme korone u Narodnom pozorištu “Zoran Radmilović” u Zaječaru iskoristili su za pripremu novih predstava i pored Pokondirene tikve, za izvođenje su spremne Lepotica Linejna, kao i predstava za decu Lepotica i zver. U zaječarskom teatru podsećaju da je u toku priprema Antigone u koprodukciji sa prištinskim pozorištem koja premijerno, kako se planira, treba da bude izvedena letos na Romulijani, a u planu je priprema predstava po tekstovima Nušića i Šekspira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari