One smo mi 1

Festival NJena zemlja u organizaciji izdavačke kuće Štrik biće održana od 18. do 20 septembra u Domu omladine Beograda pod sloganom „One smo mi“ a zasniva se na predstavljanju rada značajnih žena iz istorije i našeg, savremenog doba.

Glavna gošća festivala je Ratka Denemarkova, značajna češka književnica, koja je najprevođenija savremena autorka među češkim piscima, i koja je jedina dobila najprestižniju književnu nagradu u češkoj Magnezija litera čak tri puta, kao i mnogobrojna međunarodna priznanja. Tokom festivala biće predstavljena dva njena romana „Novac za Hitlera“ i „Prilog istoriji radosti“.

Pored predstavljanja novih knjiga, tokom festivala biće otvorena i izložba Ženski portret autorke Stanislave Barać i održana i tribina: Žensko telo kao bojno polje – odnos društva prema nasilju nad ženama.

Izdavačka kuća Štrik predstaviće, prvi put u Srbiji, novi, digitalni vid približavanja izdavaštva i knjiga publici preko specijalizovane aplikacije za android, koju će čitateljke i čitaoci moći besplatno da preuzmu sa Google Play Storea. Festival se odvija se uz podršku Ambasade Češke Republike, Doma omladine Beograda i Programa „Kreativna Evropa“ Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari