Opera "Turandot" ponovo na sceni Madlenianuma: Slavni tenor Nikola Kitanovski u ulozi Princa Kalafa 1Foto promo /Opera i teatar Madlenianum

Koprodukcija Narodnog pozorišta u Beogradu i Madlenianuma koja je od premijere doživela veliki uspeh, opera „Turandot“, poslednje delo čuvenog italijanskog kompozitora Đakoma Pučinija, u režiji Maria Pavla del Monaka, i pod dirigentskom palicom Đorđa Pavlovića, ponovo je pred publikom u petak, 31. marta u 19.30 časova.

U ulozi Princa Kalafa ovog puta nastupa Nikola Kitanovski, jedan od najpoznatijih operskih pevača i tenora sa ovog prostora koji je izgradio internacionalnu karijeru, redovni profesor na katedri za Solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, poznat i kao član međunarodnih žirija.

Tokom 25 godina na operskom podijumu, Kitanovski je nastupao u operskim kućama širom sveta – u Rimu, Napulju, Bolonji, Đenovi, Hamburgu, Frankfurtu, Štutgartu, Karlsrue, Lionu, Marseju, Madridu, San Sebastianu, Tokiju, Bankoku, Varšavi, Bukureštu…, a u Madlenianumu je prvi put nastupao kao Kanio u operi „Pajaci“.

Tu su i festivali u Taormini, Tore del lagu, Aspendosu, Boljšoj u Moskvi, kao i Dubravačke letnje igre, Ohridsko leto i BEMUS, na kojima je oduševljavao ulogama poput Otela, Radamesa, Manrika, Kavaradosija, Hermana P, Don Hozea, Turidua, Kanija, Rodolfa, Pinkertona, Mauricia…

Opera "Turandot" ponovo na sceni Madlenianuma: Slavni tenor Nikola Kitanovski u ulozi Princa Kalafa 2
Foto promo Zoran Škrbić /Madlenianum

U operi „Tutrandot“ naslovnu ulogu pevaće Jasmina Trumbetaš Petrović, Sofija Pižurica je robinja Liu, Dragoljub Bajić Timur, a Ljubodrag Begović, Darko Đorđević i Stefan Živanović su Ping, Pang i Pong.

Opera "Turandot" ponovo na sceni Madlenianuma: Slavni tenor Nikola Kitanovski u ulozi Princa Kalafa 3
Foto promo Zoran Škrbić /Madlenianum

Kao cara Altouma čućemo Aleksandra Dojovića, kao Mandarina Aleksandra Stamatovića, Princ od Persije je Ermin Ašćerić, dok je Duša princeze Lou-Ling balerina Olga Olćan.

Sledeća izvođenje „Turandota“ u Madlenianumu zakazana su 28. aprila i 12. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari