Organizatori: Ovogodišnji FEST pokazao da se može i tokom pandemije 1Foto: Promo

Međunarodni filmski festival FEST je „dobra timska i pokazna vežba kako u uslovima korone može da se organizuje filmski festival na konvencionalni način“, rekao je danas sekretar za kulturu Grada Beograda Ivan Karl.

„S projekcijama u bioskopu, s gostima, s bazičnom festivalskom atmosferom… ovogodišnji FEST je bio jedini festival u ovom delu Evrope i sveta koji zaista liči na filmski festival. Važno je da se i posle FEST-a nastavi povratak publike u bioskope, jer bez bioskopa nema festivala“, rekao je Karl novinarima.

Pod sloganom „Povratak u budućnost“, 49. FEST završava se danas, kada će scenografu Miljenu Kljakoviću Kreki biti uručena počasna festivalska nagrada „Beogradski pobednik“.

Umetnički direktor FEST-a, Jugoslav Pantelić je novinarima rekao da je „prošla godina bila loša za mnogo stvari, ali kada je u pitanju film, ona je bila dobra. Mislim da je publika to mogla prepozna u programima ovogodišnjeg FEST-a“.

Od 17. do 23. maja biće program „PostFESTum“ s projekcijama 33 filma iz festivalskog programa u Domu omladine Beograda i u bioskopu Cineplexx u tržnom centru Ušće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari