Otvoren Međunarodni festival gudača u Banji Koviljači 1Festival gudača u Banji Koviljači Foto: kancelarija Mačvanskog okrug

Gvarneri fest koji se u Banji Koviljači održava od 16. do 20. maja, predstavlja takmičenje i smotru najboljih mladih gudača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Rumunije.

Tokom festivalskih dana, planirano je održavanje panel diskusija na temu gudačkih instrumenata, koje će realizovati stručnjaci iz ove oblasti, na temu “Odabir drveta za izradu instrumenata i opreme za instrumente”.

Takmičari koji se plasiraju u drugu etapu takmičenja, imaće priliku da na gala večeri 19. maja, u takmičarskom delu, nastupe sa profesionalnim orkestrom.

Otvoren Međunarodni festival gudača u Banji Koviljači 2
Festival gudača u Banji Koviljači Foto: kancelarija Mačvanskog okrug

Stručni žiri će iste večeri proglasiti apsolutnog pobednika Festivala i najistaknutije pedagoge.

Apsolutnom pobedniku i laureatu takmičenja, biće uručena glavna nagrada, majstorski instrument a biće dodeljene i specijalne nagrada.

Organizaciju festivala pomogli su brojni privrednici sa područja Mačvanskog upravnog okruga i Republike Srbije, ali i opštine Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari