Otvoren Novosadski oktoberfest 1Gradonačelnik otvara prvo pivsko bure Foto: Zoran Pislević

Drugi po redu Novosadski oktoberfest otvoren je juče u Master centru Novosadskog sajma. Sugrađani i njihovi gosti uživali su u više desetina marki piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i muzičkim nastupima.

Na svečanom otvaranju manifestacije prisutnima su se obratili zamenik šefa misije ambasade Nemačke u Beogradu Aleksander Jung, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, predsednik “Color press group“ Robert Čoban, i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Grad mora da živi 365 dana u godini i zbog toga sam lako prihvatio predlog da unesemo bavarski duh u vojvođansku ravnicu. Već je očigledan uspeh ovog festivala jer su sve karte prodate i kapaciteti postaju nedovoljni da prime sve zainteresovane, stoga možemo reći da smo na pravom putu”, istakao je Vučević.

Simboličnim gestom, otvorivši prvo pivsko bure, gradonačelnik grada otvorio je zvanično “Novosadski oktoberfest 2017“, a zatim su usledili nastupi grupa Kredarica, Amajlija, Love Hunters, S.A.R.S. i Drum ‘N’ Zez. Večeras, drugog i završnog dana festivala, odvijaće se revija rok bendova “Battle of the Bands“ koja će pobedničkoj grupi omogućiti da izvede jednu pesmu te večeri u ponoć, a publika će moći da čuje i nastupe Hladnog piva i Orthodox Celts. Novosadski oktoberfest organizuje “Color press group“ i Novosadski sajam uz podršku Grada Novog Sada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari