Otvorena izložba "Planine i reke" Milana Simonovića u Pirotu 1Foto: Z. Panić

U Pirotu je otvorena izložba fotografija Milana Simonovića pod nazivom „Planine i reke“, izložba će biti otvorena do 4. oktobra.

-Stara planina je ljubav, inspiracija i snaga. Sav trud se isplatio. Cilj je da ukažemo na opasnosti koje prete prirodi izgradnjom MHE i da odbranimo ono što volimo i čemu se divimo. Ovo je jedna vrsta apela za rešavanje problema i ukazivanja na opasnosti po prirodu koje mogu nastati izgradnjom ovih elektrana. Najveća opasnost je prema vodnim resursima, naročito prema rekama -kaže Simonović.

Izložba je organizovana u saradnji sa organizacijom ‘’Odbranimo reke Stare planine’’. Biće otvorena do 4. oktobra. Fotografije su izložene u restoranu Desetka. Posle Pirota biće predstavljene i u drugim gradovima Srbije. Po završetku turneje fotografije će biti prodate a prihod će biti namenjen aktivnostima za očuvanje svih reka.

Simonović je rođen u Nisu 1985.godine. On je na 26 fotografija predela Stare planine, reka i vodopada, kroz različita godišnja doba prikazao lepote ovih predela. Izložba nosi naziv “ Planine i reke””. Prema rečima autora ona ima za cilj da skrene pažnju javnosti na značaj očuvanja reka i opasnosti koje im prete izgradnjom MHE. Simonović je zaljubljenik u nestvarne predele, biljni i životinjski svet, ljude i kulturno nasleđe Stare planine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari