Otvorena izložba zrenjaninske fotografske scene 1Foto: Kulturni centar Zrenjanin

U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena je osma godišnja izložba foto kluba CD13 „Zrenjaninska fotografska scena 2020.“ i proglašeni najuspešniji učesnici foto konkursa. Izložba je posvećena zrenjaninskim ljubiteljima fotografije i foto stvaraocima.

Kako su naveli organizatori, izložba prezentuje radove zrenjaninskih fotografa koji su nastali tokom prethodne dve godine a prethodio joj je konkurs na kome je učestvovalo 37 autora sa 261 fotografijom. Tema konkursa je bila slobodna.

Žiri u sastavu Slavica Popov, istoričarka umetnosti, kustoskinja u Savremenoj galeriji Zrenjanin, David Pujado, urednik jedne od fotografskih platformi, osnivač i pokretač festivala i niza događaja posvećenih popularizaciji fotografije, i Vladimir Jovanovski, fotograf iz Severne Makedonije, za izložbu je selektovao 71 rad, dodelio 3 nagrade i 3 pohvale u dve kategorije, Color i Monohromatska fotografija.

Prvu nagradu u kategoriji Color osvojio je Tibor Arva sa radom „Erotika u doba Corone“ dok je Dragan Leleš osvojio prvu nagradu za rad „Walking on salt“ u monohromatskoj selekciji.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari