Ovacije na specijalnoj projekciji filma „Što se bore misli moje“ Milorada Milinkovića u Kragujevcu 1Foto: Filip Olcan

Uz ovacije publike i poklon ekipe filma večeras je u Kragujevcu u prepunoj hali Šumadija sajam održana specijalna projekcija filma „Što se bore misli moje“ u režiji Milorada Milinkovića. Premijera u Kragujevcu upriličena je povodom obeležavanja dvestote godišnjice od rođenja Kneza Mihaila Obrenovića.

Projekciji filma prethodio je prijem u Skupštini grada Kragujevca na kome je prisustvovao Nikola Dašić, gradonačelnik grada i deo ekipe filma,

Milorad Milinković, autor filma pre projekcije je rekao:

„Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju. Jako je važno što Kragujevac obeležava 200 godina od rođenja jednog od najvažnijih i najtragičnijih vladara koje smo imali. Nadam se da ćete večeras saznati nešto novo i da ćete osećati ono što smo svi mi osećali dok smo stvarali ovaj film.“

Uzbudljiv istorijski i politički triler „Što se bore misli moje“ govori o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu.

Film je nastao po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića o jednom od naših najvećih vladara i atentatu koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku.

Ovacije na specijalnoj projekciji filma „Što se bore misli moje“ Milorada Milinkovića u Kragujevcu 2
Foto: Filip Olcan

Glavna uloga kneza Mihaila Obrenovića poverena je Draganu Mićanoviću, dok ostale uloge istorijskih ličnosti igraju istaknuti glumci Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Nenad Okanović, potom mladi glumci: Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić i drugi.

Film je snimljen u produkciji Telekom Srbija i filmske produkcije Bombona, a prijatelj filma je Dunav osiguranje.

Specijalna projekcija je organizovana u saradnji sa Domom omladine Kragujevca.

„Što se bore misli moje“ naći će se na repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 21. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari