pol makartni rokerFoto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Rokeri su često među najbogatijim ljudima sveta, iako njihov stil života može da bude vrlo problematičan i skrati im životni vek.

Rokeri su takođe i među najpoznatijim ljudima na svetu, koji su u fokusu javnosti, čije se nove pesme očekuju i čiji se svaki korak budno prati.

Njihove turneje su skupe, oni prave spektakle i imaju gomilu robe sa svojim likom, a često su i među najslušanijim na digitalnim servisima.

5. Sting

Gordon Samner je dobio nadimak Sting (žaoka) zato što voli da nosi crno-žuti prugasti džemper, što podseća na pčele ili ose.

Njegovo bogatstvo procenjeno je na 550 miliona dolara, a sve je započelo u bendu The Police, a nastavilo se tokom vrlo plodne solo karijere koja i dalje traje.

4. Elton Džon

Elton Džon je zvanično u penziji nakon poslednje svetske turneje, ali ne mora da brine o svom blagostanju, jer je tu veliko bogatstvo.

On je „težak“ oko 650 miliona dolara, a tokom karijere je imao brojne hitove koji se i dalje vrte i osvojio je Oskara i Gremija.

3. Brus Springstin

Karijera ovog rokera duga je šest decenija, obuhvata 21 studijski album i to mu je donelo vrednost od oko 650 miliona dolara.

Popularni „The Boss“ (šef) poznat je po svojim fenomenalnim koncertima koji često traju duže od četiri sata, tako da fanovi i te kako dobiju šta su hteli.

2. Bono

Frontment irskog benda U2 verovatno više nije na vrhuncu kreativnosti u kome su on i bend uživali tokoom 1980-ih i 1990-ih, kada su snimili albume kao što su Achtung Baby i The Joshua Tree.

Oni i dalje privlače publiku na svoje koncerte i nedavna rezidencija u Las Vegasu pomogla je da Bonovo bogatstvo dostigne cifru od 700 miliona dolara.

1. Pol Makartni

Najbogatiji roker na svetu je Pol Makartni i to sa velikom marginom u odnosu na ostale iz top 5 liste.

Na to su uticali rad sa bendovima The Beatles i Wings, ali i bogata solo karijera, pa on tako i dalje rasproda ogromne koncerte za samo par minuta i ima hitove na top-listama.

Njegovo bogatstvo procenjuje se na oko 1,2 milijarde dolara.

Izvor: The Scotsman

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari