"Peščanik" u izvođenju kragujevačkog amateskog pozorišta 1Festival "Milivojev štap i šešir"

Treće takmičarske večeri amaterskih pozorišta na festivalu “Milivojev štap i šešir” nastupilo je Akademsko pozorište SKC Kragujevac sa predstavom „Peščanik“.

Stručni žiri koji radi u sastavu: Aleksandar Dunić, glumac, dr Jasmina Nikolić, dir. Istorijskog arhiva Požarevac i Dušan Šukljević, advokat, nagradu za slikovitu kreaciju lika dodelio je Aleksi Svilarovu, za ulogu Firera. Glumac večeri i dobitnik Milivojevog štapa je Ilija Ivanović, koji je tumačio ulogu Eduarda Sama.

Do kraja festivala publika će videti još dve predstave: „Čudo u Šarganu“ – AP „Milivoje Živanović“ Požarevac i „Profesionalac“ – Milanovačko amatersko pozorište. Na zatvaranju festivala, nakon proglašenja pobednika, u njegovu čast glumci smederevskog „Kreativnog haosa“ odigraće predstavu „Murlin Munro“. 

U spomen na svog čuvenog sugrađanina Milivoja Živanovića (1900-1976), Požarevljani su pokrenuli dva festivala. Jedan je „Milivojev štap i šešir“, posvećen amaterskim pozorištima, a drugi su aprilske Glumačke svečanosti, na kojima se nadmeću glumci profesionalnih pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari