Požarevac: Završen pozorišni festival “Milivojev štap i šešir” 1Foto: Pixabay/ulma93

Bojana Urošević, mlada glumica iz Nove Pazove, dobitnica je Milivojevog šešira, glavne nagrade pozorišnog festivala „Milivojev štap i šešir“, posvećene bardu našeg teatra Milivoja Živanovića rođenog u gradu pod Čačalicom, koji je sedamnaesti put održan u Požarevcu.

Proglašenje pobednika upriličeno je u prostorijama organizatora festivala, Centra za kulturu Požarevac a vernim poklonicima pozorišne umetnosti obratila se direktorka Galina Perić.

Nagradu je mladoj glumici uručio predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović.

Inače, Amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“ ove godine su održane u nešto drugačijem ambijentu jer usled situacije izazvane korona virusom ovogodišnja smotra je održana u onlajn formatu od 22. do 28. februara.

U obrazloženju žirija, koji su ove godine činile Vesna Stanković glumica, Ljiljana Dabić direktorka Galerije „Milena Pavlović Barili“ i Vera Zarić Mitrović direktorka Narodne biblioteke „Ilija M Petrović“ Požarevac, navodi se: „U komediji hrvatskog pisca Mira Gavrana „Sve o ženama“ Bojana je pokazala svoj raskošni talenat, igrajući različite uloge, svaki put uverljivo, pravdajući svoje postupke i replike na sceni do poslednjeg daha. Menjala je kostime, karaktere, dijalekt, vešto sa lakoćom vrhunskog profesionalca, poigrala se komičarskim tehnikama i sredstvima daleko zrelijeg glumca, nego što sama ima godina. Uz sjajne koleginice i sama je više blistala, od prvog trenutka osvojila publiku i pokazala da među amaterima ima izvanrednih glumaca, koji mogu da stanu rame uz rame sa glumcima koji su se za to godinama školovali. Kao publika se radujemo Bojaninim novim kreacijama“.

Uspele kreacije u nadmetanju za nagradu

U trci za glavnu nagradu svečanosti „Milivojev štap i šešir“ bili su pobednici pojedinih festivalskih večeri Milica Đorđević za ulogu Gospođice Gizi Geze u predstavi „Totovi“ Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Kragujevac, David Mijatović predstava „Luda lova“, Amaterskog pozorišta „Šmiranti“ iz Novog Sada, Bojana Urošević predstava „Sve o ženama” Amaterskog pozorišta „Mirko Tatalović Ćira“ Nova Pazova, Lenka Ćojbašić za ulogu Roze predstave „Tri sestre” („Tre sorelle“) Amaterskog pozorišta „Teatar 13″ iz Blaca, Violeta Pešić za ulogu Olivere u predstavi „Opet plače al` sad od sreće“ Gradskog pozorišta Jagodina, Gordana Mitić je za ulogu Vide u predstavi „Ožalošćena porodica“ požarevačkog pozorišta „Milivoje Živanović“ i Slavica Maletić za ulogu Mice Mojsilović u predstavi „Davitelj protiv davitelja“ pozorišta „Raša Plaović“ Ub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari